У житомирській лікарні №2 можуть призупинити надання ургентної медичної допомоги. ВІДЕО

  У житомирській міській лікарні №2 пацієнтам можуть призупинити надавати невідкладну медичну допомогу.

  Про це розповів директор лікарні Ігор Кухарук.

  За його словами, це може бути спричинено тим, що Кабінет Міністрів України не подав лікарню №2 до переліку опорних закладів охорони здоров’я.

  Опорні лікарні це – медичні заклади, які відповідають вимогам багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування. Їх на підставі подання обласної державної адміністрації затверджує уряд. У Житомирі – це лікарня №1, у Житомирському районі – районна лікарня у Станишівці. Натомість лікарня №2 до цього переліку не потрапила. За словами директора цього медичного закладу Ігора Кухарука, він здивований таким рішенням, адже медичний заклад, який він очолює, відповідає вимогам.

  "Тут відбуваються усі види операцій: хірургічні, гінекологічні, травматологічні. Досить потужні і інші відділення, а також дуже потужне приймальне відділення, яке оснащене необхідною апаратурою для надання ургентної допомоги. На території лікарні є перинатальний центр, де періодично залучаються наші лікарі. А коли не буде опорної лікарні, із роботи виключиться ургенція - невідкладна медична допомога. Планова і інша допомога буде надаватися", - розповів Ігор Кухарук.

  Власні аргументи висловив і завідуючий хірургічним відділенням лікарні Олександр Куліш: "Лікарня №2 надає хірургічну допомогу невідкладної і планової жителям Богунського району і оточуючих населених пунктів. А це більш, ніж 120 тисячам жителів. Зважаючи на місце розташування лікарні біля дороги з Києва, то моя думка така: якщо трапиться якась невідкладна ситуація, наприклад, травма, то людину доведеться везти через усе місто. А за цей час ми можемо надати висококваліфіковану медичну допомогу і зберегти їй життя і здоров’я".

  За словами заступника Житомирського міського голови Марії Місюрової, міська рада підготувала лист до голови облдержадміністрації Віталія Бунечка, у якому вимагає внести лікарню №2 до переліку опорних.

  Марія Місюрова: "На превеликий жаль, не була врахована ані думка громади, ні попит населення, ні житомирської міської влади і її виконкому. Ми направили звернення до голови ОДА врахувати все це. Друга лікарня має бути опорною. Вона має всі пріоритети і вимоги, які мають бути. Якщо лікарня №2 не буде опорною, можливо, що ургентні випадки будуть доставляти в інші лікарні. Про закриття не може бути і мови".

  За словами директора обласного центру громадського здоров’я Олександра Зарицького, занепокоєння лікарів і посадовців міської ради зайві.

  "Для лікарні № 2 це непогано. Це не означає, що лікарня буде закрита і не буде надавати ургентної допомоги. Вона укладе угоду з Національною службою здоров’я на хірургічну або на ургентну допомогу, і буде працювати у цілодобовому режимі. Лікарі будуть отримувати підвищені зарплати відповідно до коефіцієнту, який надається лікарням, які надають цілодобову медичну допомогу. Я не бачу ніяких викликів, окрім бажання декого покращити свій імідж на фоні тих негараздів, які є".

  Подробиці у сюжету телеканалу UA:Житомир.

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

       

Последнее изменение Понедельник, 17/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework