Армія дає 33 мільйони за мазут псевдоновачку, бо дешевша на 2 мільйони фірма не встигла на переговори

  Макарівська квартирно-експлуатаційна частина району Міноборони (смт. Городок, Житомирська обл.) 4 лютого повідомила про намір укласти угоду з ТОВ «Моноліт Євро» про закупівлю палива на 33,00 млн грн.

   Про це повідомляється у системі «Прозорро» ― передає nashigroshi.org.

 До 15 травня фірма повинна буде поставити 2 тис тонн малозольного малосірчистого мазуту М-100 по 16 500 грн./т. Його виробником вказане харківське ТОВ «Альтернатів Енерджі Сорсес Компані» (раніше «Октантранс») Ярослава Вдовенка, яке фігурує у кримінальних провадженнях про ухилення від сплати податків і виготовлення палива без сплати акцизу.

  Ціна майбутньої угоди на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 33,80 млн грн.

  Аукціон 28 січня виграло ТОВ «Запоріжпромгруп» із нижчою на 8% ціною – 30,60 млн грн., або 15 300 грн./т. Однак замовник відхилив його через неявку на переговори, які 29 січня призначив на 30 січня об 11:00. У день переговорів фірма просила їх перенести на 16:00, бо її представник не встигав прибути із Запоріжжя через погану погоду і велику відстань. О 16:45 замовник відхилив фірму за неявку та о 17:12 опублікував протокол.

  «Запоріжпромгруп» оскаржила своє відхилення в АМКУ. Скаржник заявив, що помітив запрошення за 10 хвилин до початку переговорів, тому й попросив про їх перенесення на 16:00. Потім представник фірми сповістив замовника телефоном, що запізниться ще на півтори години, а на місці дізнався, що фірму вже відхилили. На думку скаржника, замовник мав право призначити переговори через день, але умисно цього не зробив.

  Адмінколегія навряд чи задовольнить цю скаргу, бо з моменту публікації в «Прозорро» інформації про запрошення на переговори учасник вважається таким, що повідомлений про час і місце проведення переговорів (детальніше у роз’ясненні практики АМКУ).

  Другого за ціною учасника ТОВ «Вег» відхилили за аналогічний договір на постачання зольного мазуту замість малозольного, а також недоліки оформлення документів. Вона теж оскаржує тендер в АМКУ. Зрештою замовник обрав переможцем «Моноліт Євро».

  Найдорожчим конкурентом було запорізьке ТОВ «Граффен», засновником якого є Мурадов Рамін Керамет Огли з Азербайджану, а директором – Олена Максимова.

  Столичну «Моноліт Євро» зареєстровано на киянина Леоніда Шостака у квітні 2019 року, а вже в червні 2019 року ДП «Артемсіль» замовило їй поставку бензину на 880 тис грн.

  Нині переможець підтвердив досвід договором із ТОВ «Лестер Інвест», яке торік виграло підрядів Макарівської КЕЧ щодо мазуту на 55,18 млн грн. Щодо першого з цих тендерів поліція області почала кримінальну справу про розтрату, бо тоді дешевшого суперника ТОВ «Статусінвестгруп» також відхилили через те, що він не прибув на переговори.

  Директором переможця є Анатолій Сержан, який раніше керував ТОВ «ДНСК». У 2014 році воно підіграло новоствореному ТОВ «Аметист Пром» на тендерах в/ч 9935 ДПСУ (м. Котовськ, Одеська обл.), де ціни бензину і дизелю перевищували рівень гуртового ринку.

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework