Сергій Сухомлин виконав аж три обіцянки і посідає 17-те місце серед 20-ти міських голів

  Наприкінці минулого, 2019-го, року «Слово і Діло» підбило підсумки того, як українські політики виконували свої обіцянки.

   Що стосується Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, то він, дивлячись на інфографіку, виконав лише 3 обіцянки і посів 17-те місце серед 20 інших українських міських голів.

  Якщо для народних депутатів, президента і міністрів «все тільки почалося», вони не працюють ще й року, то для багатьох міських голів 2019 - останній повноцінний рік на посаді – 2020 року пройдуть місцеві вибори. Сьогодні подивимося, хто з них найбільше докладав зусиль у 2019-му в плані виконання обіцянок.

  Більше за всіх обіцянок за рік виконав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків – 34. Жодної не виконав мер Херсона.

  Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

  Більше за всіх обіцянок виконав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків – 34. Варто зазначити, що і обіцяє він досить багато. Зокрема, міський голова виконав обіцянку запровадити стипендію кращим тренерам і дітям-спортсменам. Крім того, Марцінків виконав обіцянку, і місто отримало 29 нових тролейбусів.

  З іншою «транспортною» обіцянкою – запровадити електронний квиток у всьому транспорті – у мера не склалося. Впровадження е-квитка затримується через брак коштів. «Для того, щоб його запровадити, необхідно 8 млн грн. Я думаю, що вже 1 січня будемо стартувати. Не можна впроваджувати електронний квиток, не закупивши автобусів і тролейбусів. Немає сенсу ставити валідатори на старі тролейбуси», – розповів Марцінків.

  На другому місці за кількістю виконаних обіцянок – мер Вінниці Сергій Моргунов. За рік він реалізував 29 обіцянок. Ще в серпні він виконав обіцянку і завершив проєкт з очищення води в дитячих садках, у всіх установах встановили фільтри. Також за рік в місті було відремонтовано 25 прибудинкових територій, хоча Моргунов обіцяв 20.

  Як і Марцінківу, меру Вінниці не вдалося впоратися з обіцянкою щодо модернізації транспорту – встановити 50 електронних табло на зупинках. Процес установки табло триватиме до березня наступного року, тож терміни виконання обіцянки зірвані.

  Олександр Симчишин і Віталій Кличко виконали по 24 обіцянки. Серед успіхів столичного мера в цьому році: заміна 130 км зношених тепломереж, скорочення кількості незаконних МАФів та відкриття мосту від Володимирської гірки до Арки Дружби народів. Але й провалені дуже вагомі обіцянки. Наприклад, цьогоріч не відкрили автомобільний рух Подільсько-Воскресенським мостом, перенесли на 2020-й. Також укотре Кличко не виконав обіцянку реконструювати стадіон «Старт»: обіцяв відкрити цьогоріч, але роботи почнуться тільки в березні.

  Мер Тернополя виконав 17 обіцянок. Серед «перемог» Сергія Надала – містом почали курсувати комунальні автобуси. Андрій Садовий за рік зміг виконати 16 обіцянок, мер Сум Олександр Лисенко – 12.

  Не можна сказати, що рік був успішним у Геннадія Кернеса, мер Харкова виконав лише одну обіцянку. Взагалі нічого з обіцяного за рік не виконав міський голова Херсона Володимир Миколаєнко.

  Нагадаємо, в четверту річницю місцевих виборів «Слово і Діло» проаналізувало, хто з мерів краще і гірше за всіх виконує обіцянки.

Джерело: slovoidilo.ua

Новини Житомира

   

 

Последнее изменение Вторник, 18/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework