Курсанти ЖВІ здійснили перші практичні польоти із застосуванням безпілотного авіаційного комплексу «Лелека-100»

  Лелека літає навіть взимку, або перші кроки в небо.

 

  У межах навчальної програми в курсантів третього курсу Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова здійснилися перші практичні польоти із застосуванням безпілотного авіаційного комплексу «Лелека-100», враженнями від яких вони ділилися зі своїми товаришами:

  «Не кожен зрозуміє, що таке пілот безпілотного літального апарата (БпЛА) і яка це відповідальність.

  З першого погляду тут нічого складного немає, та, насправді, це не так. А зрозумів я це лише, коли вперше взяв пульт управління від «Лелека-100». Це неймовірні враження, коли ти розумієш, що літак повністю залежить від тебе, від твоїх рухів та навичок, одна помилка, один неправильний рух і все... Керуючи, ти розумієш, що від твоєї майстерності залежить інформація, яку потім будуть використовувати, адже ти не просто летиш, ти виконуєш розвідувальну місію. Спочатку мені показали, як робити лівий крен, правий крен, «вісімку», квадрат, зниження та набір висоти. Це не просто, але я дійсно старався й прислухався до вказівок викладачів, які підказували, як краще зробити в тій чи іншій ситуації. Цікавим є той факт, що, слідкуючи за БпЛА, не помічаєш, як неймовірно швидко спливає час».

  «Від свого першого польоту на «Лелека-100» я в захваті дотепер. Мені дуже сподобалось керувати бойовим БпЛА і я б хотів, щоб такого досвіду було якомога більше, адже я хочу стати спеціалістом своєї справи, та навчати й підказувати іншим як робити правильно, а як не робити. Велику роботу виконують викладачі: вони пояснюють нам логіку роботи автопілота БпЛА, та в цілому про літак і, що цікаво, наводять приклади, з якими вони стикалися у своєму житті й діляться з нами. Дуже хочеться набути такого досвіду, як у викладачів, бо коли спостерігаєш за тим, як вони керують БпЛА, розумієш, це без перебільшення майстри своєї справи».

Джерело: ЖВІ

Новини Житомира

   

Последнее изменение Вторник, 18/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework