Влада Житомира хоче змінити список опорних лікарень

  Кабмін оприлюднив розпорядження про затвердження переліку опорних лікарень у госпітальних округах.

 

  "У нашому районі такими закладами стануть Лікарня №1, що знаходиться у Житомирі, та районна лікарня у Станишівці.

  Лікарня ж №2 ім. В.П. Павлусенка до переліку не потрапила, хоча за результатами аналізу USAID, вона посіла у рейтингу друге місце (після Лікарні №1).

  Ми з цим рішенням не погоджуємося.

  Питання не в фінансуванні чи престижі, а у відсутності логіки. Опорними визначили лікарні, які знаходяться на відстані 2 км одна від одної.

  Натомість, відстань між Лікарнею №1 та Новоград-Волинським МТМО (найближчим опорним закладом у тому напрямку) становить понад 100 км.

  А шлях до лікарні має займати не більше 60 хвилин. До прикладу, людині з Березівки чи Іванівки за екстреною допомогою чи з якоюсь серйозною травмою доведеться їхати через усе місто.

  В той же час Лікарня № 2 розташована найближше до траси Київ — Чоп, має потужні хірургічну, травматологічну, гінекологічну, ЛОР служби, приймально-діагностичне відділення, що відповідає сучасним вимогам, обслуговує понад 120 тисяч житомирян та жителів інших наближених ОТГ.

  Тож ми готуємо відповідні звернення до прем’єр-міністра України Олексій Гончарук та Міністерство охорони здоров'я України.

  Сподіваємося на підтримку народних депутатів від Житомира і плануємо відпрацювати це питання з ОТГ, які знаходяться поруч з Житомирською міською територіальною громадою.

  Працюємо і зберігаємо спокій!", - зазначає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Новини Житомира

   

 

Последнее изменение Вторник, 18/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework