Олевського суддю, який збив насмерть мотоцикліста, звільнили від відбування призначеного покарання

  Рокитнівський районний суд Рівненської області визнав суддю Олевського суду Віктора Волощука винуватим у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 6 місяців з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки.

 

  Також обвинувачений зобов'язаний сплатити на користь потерпілої майнову та моральну шкоду.
  Нагадаємо, 18 вересня 2015 року у м. Олевську, на вулиці Промисловій, суддя Олевського суду Віктор Волощук грубо порушив правила безпеки дорожнього руху та виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся із мотоциклом, за кермом якого був 21-річний місцевий житель села Корощине. Внаслідок аварії мотоцикліст загинув, водій та пасажир автомобіля отримали тілесні ушкодження.
  Віктор Волощук, який в момент зіткнення перебував за кермом автомобіля, намагався переконати слідство в протилежному та уникнути покарання за вчинений злочин. Щоправда, під тиском громадськості та широкому висвітленню в засобах масової-інформації ДТП за участю судді, справу вдалося направити до Рокитнянського районного суду Рівненської області.
  12 лютого 2016 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, на підставі клопотання Генерального прокурора України, було прийнято рішення відсторонити суддю від займаної посади строком на 2 місяці. Щоправда, після завершення строку дії рішення, Віктор Волощук вийшов на роботу до Олевського районного суду та продовжував ухвалювати рішення, які, зокрема, стосуються дорожньо-транспортних пригод.
Паралельно, адвокати судді заявили про ряд додаткових експертиз, проведення яких свідомо затягувало судовий процес на роки. 28 січня 2020 року, члени Вищої ради правосуддя задовольнили заяву Віктора Волощука про відставку та дозволили йому вийти на пенсію з довічним грошовим утриманням.
  Проте, 18 лютого 2020 року Рокитнівський районний суд виніс вирок Віктору Волощуку. Щоправда, на підставі пункту «е» статті 1 Закону України «Про амністію у 2016 році» (учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи - осіб, які підпадають під дію Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи") передбачено звільнення від відбування призначеного покарання. Віктор Волощук має 30 днів для оскарження рішення в Рівненському апеляційному суді.

Олевський інформаційний портал

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 19/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework