Навіть метр втраченої української землі під час російської агресії має значення, – Михайло Забродський

  Спроба військового прориву, яку сьогодні здійснили російські терористичні війська на Луганщині, вкотре доводить, що Путіну вірити не можна.

 

  Так само не можна вважати, що кілька втрачених метрів української території не мають значення, як про це говорить нинішнє військове керівництво.

  Про це заявив журналістам у кулуарах Верховної Ради народний депутат з фракції "Європейська Солідарність", генерал-лейтенант Михайло Забродський.

  "Особливо мені і певній кількості військових професіоналів з перших кроків було зрозуміло, що вірити протилежній стороні просто не можна. Тому що шостий рік конфлікту – це шість років взаємної недовіри і ніяк інакше. Прикладів порушення Росією домовленостей чимало. Те, що відбулося сьогодні вранці на лінії зіткнення, яскравий тому приклад", – наголосив Забродський.

  "Говорити про випадковості на шостий рік війни безглуздо. Ми знаємо, яку увагу приділяє протилежна сторона символічним датам і цифрам. Можливо, це має відношення до подій під Дебальцево навесні 2015-го року. Безперечно не можна говорити, що ми нічого не втрачаємо, коли ворог наступає. На кожній ділянці, кожному пункті і районі сто, двісті, або навіть один метр можуть мати вирішальне значення. Ми це добре знаємо. Все це залежить від обстановки, яка складається. І одним з ключових нюансів цієї обстановки є місцевість. Десь сто метрів можуть означати втрату ключових позицій і умов для нормального спостереження", – пояснює генерал Забродський.

  Він зазначив, що якщо для нинішньої влади є нормальним не надавати значення таким подіям і вважати, що процес рухається у бік "миру", то для суспільства та військових це ще один доказ – ворожій державі вірити не можна. І тим паче не можна відводити війська на українській території.

  "В широкому розумінні для суспільства і військових – це безперечно знакова подія, яка демонструє в черговий раз те, що довіри до ворога немає і бути не може. І будь-які кроки з його умиротворення будуть безглуздими. Якщо ми далі хочемо поступатися територіями задля забезпечення чергової зустрічі або інформаційного вкиду як ми рухаємось в напрямку миру, то безперечно можна продовжувати розведення в інших точках. За таких умов можна розійтись і по всьому фронту. Але як ми бачимо, "простий рецепт миру", який нам пропонував від початку виборчої кампанії Зеленський "Нужно просто перестать стрелять" дуже слабо працює в реаліях війни на Донбасі", – зазначає Забродський.

Джерело: prm.ua

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 19/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework