На Житомирщині активізують боротьбу з нелегальним обігом алкогольної продукції

  В ОДА 18 лютого відбулося засідання членів робочої групи щодо посилення боротьби з нелегальним обігом алкогольної продукції на території Житомирської області.

  Перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко наголосив на тому, що керівництво країни перед регіонами ставить чітке завдання – виведення з тіні нелегального виробництва та обігу алкогольної продукції.

  «Така тіньова діяльність завдає збитків державному бюджету та створює небезпеку для здоров’я нашого населення. Найближчим часом обіг нелегального алкоголю потрібно прибрати взагалі як явище. У рамках поставленого завдання важливо не лише припинити діяльність нелегальних точок реалізації алкогольної продукції, а й з’ясувати по кожній точці звідки надходить і де виготовляється контрафакт», – зазначив Володимир Федоренко.kd19022025 2

   За інформацією Прокуратури Житомирської області, станом на 13.02.2020 у провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Житомирській області перебуває 3 кримінальних провадження за фактами незаконного обігу підакцизної продукції (алкогольних напоїв), у ході яких проведено ряд обшуків, діяльність одного підпільного цеху з незаконного виробництва алкогольної продукції припинено, вилучено 720 літрів підакцизної продукції, а також відповідне обладнання.

   Протягом поточного року до суду вже скеровано 2 кримінальних провадження указаної категорії злочинів стосовно 2 осіб, які наразі перебувають на розгляді.

   Крім того, минулого року за наслідками проведеного досудового розслідування до суду скеровано 9 кримінальних проваджень, під час розслідування яких з обігу вилучено 71 250 літрів незаконно виготовлених підакцизних товарів та засуджено 11 осіб. Також було припинено діяльність одного цеху з незаконного виготовлення алкогольної продукції.

   Наразі територіальними органами поліції розслідується 6 кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з підробкою марок акцизного податку на алкогольній продукції.

Джерело: oda.zht.gov.ua

Новини Житомира

   

Последнее изменение Четверг, 20/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework