Пологове відділення Романівської лікарні отримало апарат штучної вентиляції легень для новонароджених

  Апарат штучної вентиляції легень для новонароджених і дітей молодшого віку отримало пологове відділення Романівської лікарні.

  «Надходження такого пристрою - дуже важливий крок для забезпечення відповідності закладу вимогам Національної служби здоров'я України, оскільки необхідною умовою збереження пологового відділення в лікарні під час медичної реформи є наявність обладнання для реанімації новонароджених» ― передає golos.com.ua .

  Апарат ШВЛ передав Житомирський обласний перинатальний центр. Його директор Юрій Вайсберг і завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених Сергій Лапоног разом із депутатом обласної ради Ігорем Ходаком особисто привезли обладнання до Романівської лікарні. Вони зазначили, що апарат не новий, але пройшов необхідне обслуговування, отримав новий компресор, кошти на придбання якого виділив Ігор Ходак, тому прослужить ще довго. Крім того, Юрій Вайсберг запросив до обласного перинатального центру акушерів-гінекологів та лікарів-неонатологів Романівської лікарні на тижневі курси з проведення якісних реанімаційних заходів.

  "Якщо цей апарат врятує життя хоча б одній дитині - ми зробили цю справу не намарно, вклали свої сили і кошти недаремно. Але я дуже сподіваюся, що все-таки апарат не знадобиться і діти будуть завжди здоровими", - зазначив Юрій Вайсберг.

  На знімку: Ігор Ходак (ліворуч) та Сергій Лапоног передають Романівській лікарні апарат ШВЛ.

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО.

Новини Житомира

       

Последнее изменение Понедельник, 24/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework