На Житомирщині директора товариства підозрюють у незаконному видобутку корисної копалини

  20 лютого 2020 року, Коростишівською місцевою прокуратурою погоджено підозру директору суб’єкта господарюванняу скоєнні злочину за ч. 1ст. 239-1, ч. 1 ст. 240 ст. 254 КК України(незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель, що створило небезпеку для довкілля; порушеннявстановлених правил охорони надр, що створило небезпеку для довкілля; безгосподарське використання земель, що спричинило порушення структури ґрунту).

  За даними досудового розслідування, директор товариства з обмеженою відповідальністю організував на земельній ділянці лісогосподарського призначення, яка перебуває у користуванні ДП «Коростишівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогоподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради незаконний видобуток корисної копалини (піску) без дозвільних документів.

  Так, протягом 2017-2018 років незаконно видобуто корисної копалини (піску) в розмірі 25, 42 тис м3, унаслідок чого державі завдано шкоду на суму понад 13, 6млн грн.

  Протиправні дії викрито прокуратурою спільно із слідчими Коростишівського ВП ГУНП в області та УСБУ в області.

  Досудове розслідування триває.

  Органами прокуратури області і надалі вживатимуться рішучі заходи щодо виявлення та припинення незаконного видобування корисних копалин у регіоні.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework