На Житомирщині третьокласник на перерві зачепився за гілки і впав. Лікарі діагностували розрив селезінки

  Доволі неприємний інцидент стався з третьокласником Дібрівської ЗОШ І-ІІ ступенів 19 лютого під час навчання. Інформацію підтвердили у секторі освіти Малинської РДА та лікарі міської лікарні.

 Напередодні сільська рада найняла підрядну організацію, щоб обрізати декілька сухих дерев (акації), що заважали в селі. Роботу працівники зробили, але відразу після себе гілля й обаполи не прибрали, - розповідає infomalin.biz.

  Того дня, після третього уроку, потерпілий М. і ще один учень, як зазвичай, побігли до сільмагу купити перекусити, бо, як відомо, в цій школі не забезпечене гаряче харчування дітей, а приміщення, де колись розташовувалась шкільна їдальня і пошта, сільрада продала…

  Дитина, бігла й перечепилась за гілки чи стовбур і впала, сильно забивши лівий бік. На уроки він прийшов і почав скаржитись на надмірну пітливість, почервоніння… На пропозицію класного керівника відвідати місцевого фельдшера, він відмовився. Пізніше до ФАПу з ним пішла старша сестра, де виявили сильні болі в області селезінки. Звідти «швидкою» допомогою хлопчика направили до міської лікарні в Малині.

  Після огляду учня, лікарі поставили діагноз: розрив селезінки й провели негайно операцію. Тривалий час хлопчик перебував у відділенні інтенсивної терапії, станом на 16 годину 30 хвилин 24 лютого він перебував у хірургічному відділенні. За словами лікарів, його вже готують виписувати.

  У поліції про цей випадок не чули взагалі, хоча, зазвичай, у подібних випадках медики, повинні повідомляти правоохоронні органи…

  Після інциденту жителі села збирали гроші на лікування хлопчику, бо окрім нього в цій родині виховуються ще братики й сестрички. Це – багатодітна родина.

  Батько потерпілої дитини винних шукати не планує, але родичі звертались до сектору освіти РДА, щоб з'ясувати, хто замовляв такі роботи.

  Діброва – одне з небагатьох сіл Малинщини, що не забезпечене гарячим харчуванням дітей. Декілька років тому, за словами місцевих жителів, це питання підіймалося, але на той час виділити 15-16 грн із сімейного бюджету для харчування своєї дитини в школі, переважна більшість батьків вирішила, що це великі гроші. А пільгові категорії дітей харчують коштом районного чи сільських бюджетів взагалі. А де ймовірність, що в сільмазі діти, придбавши піцу, пиріжки та сік не можуть отруїтись? Та й чи такі «сніданки» чи «обіди» обходяться батькам дешевше?

  Сьогодні в більшості навчальних закладів Малина і району діти забезпечені гарячим харчуванням. Чому в Діброві з цим питанням зволікають, і чому нову це питання не підіймає адміністрація школи, адже тут навчаються дітки ще ж із Вишева, — питання. Не можна так напризволяще кидати знедолених дітей, котрі з 8-ої до 15-ої години перебувають у школі, а додому приїжджають близько 16-ої.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework