На Житомирщині опікунка побила дитину з інвалідністю і не приховує. ВІДЕО

  У Житомирській області дитину з інвалідністю побила опікунка, яка доводиться дівчинці рідною тіткою.

  Жінка не приховує факту побиття. Утім, переконує, що до таких методів вдалася через те, що вихованка ображала її рідних дітей.

  Те, що з дитиною щось не так, першими помітили у школі. Вчителька 14-річної Діани каже, що дівчинка була дуже пригнічена, а коли її почали розпитувати, то розплакалася.  

  "Звернула увагу на подряпини і на пригнічений стан Діани. Вона мені сказала, що батьки її  били ввечері. Сказала, що не хотіла йти по горілку", - розповіла  учителька зарубіжної  літератури Волосіївської ЗОШ Світлана Баглай.

  Вчителі одразу викликали поліцію і соцслужби. Дитину негайно доправили до лікарні. "Були синці у ділянці шиї, на голові, по тулубу. Психологічно дитина звичайно подавлена. Дитина замкнута собі",- розповів директор КП Чуднівська центральна районна лікарня Ігор Лукашенко.

  Діана з дитинства має інвалідність. Її батьки померли два роки тому, дівчинку взяла до себе  сім'я дядька. Про цю родину в селі говорять неохоче і розповідають, що у ній пиячать.

  Подружжя не працює і має п'ять своїх дітей, каже сільський голова. Родина живе на дитячі гроші. У село переїхали з Донецької області. "Як переїхали сюди, то була нормальна сім'я. Але вона знайшла подружок недавно, почала потихеньку випивати",- каже Кілківський сільський голова Віктор Паращенко.

  37-річна Інна каже,  дитину била, але не за горілку, а через крадіжку грошей. "У мене діти. П'ятеро дітей і ніколи ніхто нічого не брав. В мене ж діти маленькі не полізуть по кошилька на холодильник. Відлупила по морді", - каже жінка і додає, що писатиме відмову від дитини. 

  За виховання дівчинки сім'я щомісяця отримує 3,5 тисячі гривень. Всі ці гроші, переконує жінка, витрачає на племінницю. У школі вражені заявами опікунки, бо дівчинка завжди спокійна і  ввічлива. "Вихована, слухняна . Агресії у дівчинки не має. Ми принаймні не спостерігали",- каже  учителька зарубіжної  літератури Волосіївської  ЗОШ Світлана Баглай.

  В соцслужбі і поліції кажуть, що після побиття дитини опікунів мають позбавити прав. "Питання припинення дитини під опікою буде розглядатися на засіданні комісії захисту прав дитини", - пояснила начальниця служби у справах дітей Чуднівської РДА Наталія Левицька.

  Дівчинка навіть тимчасово не хоче повертатися до родини тітки. Тому після лікарні її направлять до центру психологічної  реабілітації, а потім найімовірніше у прийомну родину.

  Подробиці у сюжеті ТСН.

Джерело: tsn.ua

Коресондентка ТСН Олена Кузнєцова

Новини Житомира

       

Последнее изменение Суббота, 29/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework