ДОТ та колись величний костел: колоритне село на Житомирщині. ФОТО

  Про свою маленьку подорож до села Миропіль на Житомирщині розповіли мандрівники у соціальних мережах.

 

  «Це був другий візит до Миропіля. Перший раз ми його проскочили по берегу, навіть не зазирнувши "в середину". Тому вдруге виправили цю обставину.

  «Тут колись був шикарний католицький костел Святого Антонія. Нині він вже не виглядає так розкішно. Радяньска епоха "пройшлась" по ньому дуже сурово.

  Ми подивились також місцевий риночок на площі та трохи прикупили там харчів. Гарні місцеві продавчині дуже зацікавились такими незвичними клієнтами та задавали нам різні питання. Спілкування потішило, але час йти.

  План на день у нас був великий. Далі ми вийшли на берег Случі і пішли в південному напрямку. Починалась лінія оборони 8-го Батальйонного району. Споруди тут всі підірвані. Це вже, швидше  за все, німцями. Так ми дійшли до старого залізничного мосту, вірніше до биків, які залишились. Тут, навпроти нього, в кущах є ДОТ, який нам треба було прив'язати до архівного фото. Все перевірили ретельно - так! Це він! Є ще одна споруда в скарбничку! У нас виявилось три фото цього ДОТу і всі вони є тепер в книзі про укріпрайон. Також подивились місце старого будиночку, де була якась залізнична структура. Казали місцеві, що тут панок жив колись давно. Але тепер в лісі тільки фундамент від неї. На цьому місці вирішили зробити невеличкий обід. Різні смаколики з базару пішли в хід. Зробили тільки чай та з'їли все прихоплене нашвидку. Час йти!», — йдеться в розповіді.kd26022025 1

kd26022025 2kd26022025 3kd26022025 4kd26022025 5Alex Welt, Фейсбук-спільнота " місто Баранівка"

Новини Житомира

   

 

Последнее изменение Понедельник, 02/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework