На Житомирщині селяни перекривали міжнародну трасу, бо хочуть створити ОТГ. ВІДЕО

  1 березня в 12 годині дня, жителі Овруцького району на Житомирщині перекрили міжнародну трасу м-21 Виступовичі — Житомир, біля повороту на Першотравневе.

  Піти на такий крок, людей змусили обласна влада Житомирської області, які ігнорують законне право мешканців створити третю громаду Першотравневу на території району. Жителі вважають, що приєднання їх сіл до величезної Овруцької ОТГ, і корупційність влади призведе до неефективного управління, відсутності розвитку їх громад і погіршення якості життя жителів. У людей був час переконатися на живому прикладі розвитку сіл в Овруцької ОТГ ― передає olevsk.online.

  Вони вважають що мала компактна громада рішення створити яку прийняли жителі 4 сільських рад, буде більш ефективна, так як у них досить людей більше 5000, є великі платники податків, школи, амбулаторії, дитячі садки, до того ж вони планують залучати інвестиції і розвивати місцевий бізнес.

  В грудні 2109 р. через те що були пропущені терміни на подачу документів про створення ОТГ, по перспективному плану, села повинні були відійти до Овруцької ОТГ. Як виявилося з людьми ні хто не радився і районна влада не поспішали обговорювати процес децентралізації з людьми. Після того як обласною владою було оголошено про плани приєднання до Овруцької ОТГ, була створена ініціативна група і проведені громадські слухання з жителями в селах Першотравневої, Колесніковської, Руднянської і Гладковицької сільських рад. Люди більшістю виявили бажання щоб їх сільради сворили в Першотравневу ОТГ.

  15:00 За інформацією отриманою від учасника акції протесту депутата Овруцької ОТГ Петра Левківського, йому зателефонував голова Житомирської ОДА Віктор Бунечко. У телефонному режимі керівник області запропонував прийняти учасників акції протесту в понеділок у другій половині дня. І конструктивно обговорити питання створення Першотравневой ОТГ.

  З протестуючими на зв’язок в телефонному режимі, вийшов голова районної адміністрації Ярослав Чепурко і сказав що надасть автобус, який відвезе людей в Житомир і назад.

  15:40 До протестувальників на місце перекриття траси приїхала заступник голови Овруцькой РДА Лариса Левківська. Вона зазначила що якщо громада хоче створити окрему ОТГ, то влада зобов’язана прислухатися до людей.

  Протестуючі звільнили трасу і рух відновлено. У понеділок протестуючі їдуть на зустріч з головою Житомирської ОДА Віталієм Бунечко.

kk0203204 2

Новини Житомира

   

Последнее изменение Понедельник, 02/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework