"Моя місія нести красу": уродженка Новограда-Волинського, бізнесвумен про свій успіх. ФОТО

  Сильна, незалежна та цілеспрямована. Вона не боїться ризикувати та постійно навчається, вдосконалюючи себе.

 

  Їй вдається бути успішною та поєднувати материнство, бути хорошою дружиною. Як відкрити свій бізнес з нуля розповідає наша землячка Марина Ковчежнюк, передає novograd.city.

  Марина Ковчежнюк народилася в Новограді-Волинському, але зараз проживає в столиці. У свої 35 років вона мама двох дітей: старшому сину 11 років, а меншому – 1 рік.  У свої шкільні роки жінка була дуже активною дитиною та нічого не боялася, завдяки цьому досягла певних висот у своєму житті.

  "У той час у нас в школі тільки зароджувався молодіжний рух, у вигляді шкільного парламенту, де я була президентом школи. Скажу відверто, зі мною ніхто не хотів дружити, тому що ніхто не розумів для чого мені це потрібно. А я просто хотіла зробити  щось класне для інших, бо тоді ти розвиваєшся", – розповідає Марина.kd26022029 2

  Вона вчилася в аграрному університеті на менеджера зовнішньої економічної діяльності, але ніколи не працювала по професії. Зараз має два абсолютно різних види бізнесу. Перший пов'язаний з дизайном: у центрі міста має інтер'єрний салон, який співпрацює зі світовими брендами. Інший – салон краси "PIED-DE-POULE".

  Зараз в Марини під керівництвом 30 підлеглих. Те, чим вона займається допомагає в фінансовому плані та у розвитку її родини. Проте, жінка говорить, що щаслива, тому що спілкуючись з людьми, вона "заряджається".

  "Хоча мій робочий день з 6 ранку і закінчується по різному, і в 7, 11 чи 12 годин вечора. Звичайно, я як власник можу пропасти, не вийти на роботу та влаштувати собі відпочинок. І весь процес відбувається без мене. Але щоб так було потрібно багато працювати", – додає підприємниця.kd26022029 3

  Для того, щоб заснувати бізнес у сфері б'юті індустрії, Марина проходила річне навчання. З її слів, було багато ризиків, бо вона не професіонал в цій справі. Та Марина не побоялася вийти зі зони комфорту, переналаштувати себе та навчитися чомусь новому. Вона вважає, що просто потрібно не втрачати свій шанс, у кожного він є.

  "Коли я була підлітком я хотіла бути акторкою. Але всі мені твердили та нав'язували, що яка з тебе актриса,  у тебе не вийде, а для чого це, хіба це професія. Але я наважилася на другу вищу освіту, сама прийшла подавати документи до театрального вишу. Я подзвонила найближчим, але ніхто мене не підтримав. І після цього, я більше не повернулася до навчального закладу", – зізнається жінка.

  Її мрія не здійснилася, тому тепер вона реалізовує свій потенціал спілкуючись з клієнтами, як той актор, котрий виходить на сцену. Окрім цього, Марина спробувала себе в журналістиці, працювала деякий час на "Інтері", відвідувала різні кастинги. Коли кар’єра пішла вгору, Марина дізналася, що вагітна та зрозуміла, що потрібно зупинитися і перенаправити усі вміння та знання в іншу сферу.

  "Не маючи коштів, бувши зі звичайної небагатої сім'ї, я вирішила, що хочу свою справу. Інтер'єрний бізнес вимагає багато ресурсів закупка, оренда тощо. І мені всі говорили, що це не можливо, бо в тебе немає грошей та це сталий бізнес, де багато конкурентів. У той час, я народила дитину і мені нав’язували, що потрібно сидіти вдома, займатися вихованням. І моя мотивація могла пропасти, але я відчула, що я зможу", – зізнається бізнесвумен.kd26022029 4

  Нині вона має вже як 6 років сталий бізнес і це велика рідкість, дізнавшись, що він створений майже з нуля без глобальних капіталовкладень. Власниця згодом планує розширити свої масштаби поза межами України та поки що хоче кайфувати від налагодженої системи. Бо потім знову доведеться багато часу приділяти робочому  процесу.

  За словами Марини, найскладніше у бізнесі пережити перший рік, але якщо ви змогли вистояти, то тоді справи підуть тільки в гору. Для неї поштовхом до підприємництва стала російська телеведуча й економіст Ірина Хакамада. Вона захоплювалась нею, читала книжки, дивилася відео та взяла для себе одну розумну річ, що якщо у вас є якась ідея, ви уявили як воно усе буде. І уявіть, що у вас нічого не вийшло, ви на цей бізнес витратили усі заощадження і після цього, якщо у вас не пропало бажання спробувати, однозначно потрібно діяти. Коли Марина розпочинала, вона заклала усе що нажила з чоловіком й інвестувала в бізнес.kd26022029 5

  "Коли ти отримав свій перший успіх не піддавайся ейфорії. Тобто, усе запрацювало, почалися продажі й ти зупиняєшся на цьому. Перший рік має бути максимально продуктивним. Колись не було ніяких стартапів та людей, які навчаюсь чи бізнес курсів. Саме цього мені не вистачало на початку, щоб полегшити його. Я варилася в собі та виходила з того досвіду, якого напрацювала", – говорить жінка.

  Головне, коли щось не виходить, не опускати руки. Інколи потрібно розібратися у тому, чому немає прибутку та з'ясувати причину.kd26022029 6

  "У мене була така ситуація в салоні краси, коли я контролюю процес та перебуваю весь час там, усе йде по плану. Тільки я відсутня на роботі, нічого не працює, тому що люди розслабилися, а їм потрібен  постійний контроль. І коли я зрозуміла, я видалила людей, які замість того, щоб працювати як дружня команда, навпаки руйнувала її", – зазначає підприємниця.

  Окрім роботи, Марина старається знаходити час на родину. Її старший син знає, що мама весь час заклопотана, уся в бізнесі, але ввечері перед сном вони спілкуються про те, що трапилося у нього за день. Жінка обожнює екстрим. Вона спробувала усе доступне: каталася на мотодельтаплані, стрибала з парашутом. Також займається спортом, щоб тримати себе в формі. Він допомагає та навчає самодисципліни.kd26022029 7

  На питання, що для Вас важливіше кар'єра чи сім'я Марина дала ось таку відповідь: "Розумієте, наші діти не хочуть бачити поруч з собою нещасну маму, яка весь час замучена та з нею немає про що поговорити. Я хочу бути прикладом для своїх дітей".

  Для неї найкраща підтримка це вона сама, хоча родина теж є підтримкою, але й найкращим критиком. Бізнесвумен, говорить, що якщо потрібна підтримка, значить у тобі є слабкість. "Я звикла не чекати від когось підтримки, а діяти самостійно".

Марина Андруцька, novograd.city

Новини Житомира

   

 

 

Последнее изменение Понедельник, 02/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework