Двоє рятувальників Житомирщини удостоєні відзнаки відкритого рейтингу популярності «Гордість міста»

  Традиційно щороку на Житомирщині відзначають талановитих, працьовитих земляків, кращих представників громад званням «Гордість громади (міста)».

  Наприкінці тижня до цієї когорти кращих за результатами рейтингу потрапили у номінації «Рятувальник року» - командир відділення 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Коростень Олександр Оснадчуктау номінації «Героїчнийвчинок року» - капітан служби цивільного захисту Віталій Повторейко, начальник караулу 10 державноїпожежно-рятувальної частини м. Новоград-Волинський.

  Про героїв – командир відділення 39-річний коростенець Олександр Оснадчук – рятувальник у другому коліні.Його батько загинув під час виконання службових обов’язків на пожежі, та був нагороджений «Хрестом за мужність», на його честь в Коростені названо вулицю Івана Оснадчука. Тож і професію Олександр обрав не випадково, проводячи у пожежній частині всі свої дитячі роки, а нині він вже «улюбленець» нового підростаючого покоління

  Вміє дотепно, доступно і в цікавій формі проводити екскурсії в пожежно-рятувальному підрозділі для вихованців садочків та школярів навчальних закладів міста. Неодноразово, і як вогнеборець, і як керівник, брав участь у гасінні пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій різних видів, під час яких проявив неабияку витримку, дисциплінованість та високий професіоналізм, про що свідчитьне одне врятоване життя. По стопам батька та діда нині готується піти донька Катерина.

  Також колеги Олександра Оснадчука говорять про нього як про Майстра із «золотими» руками. Ними переробляє пожежні автомобілі, отримані від благодійних організацій з Великої Британії, з метою подальшого їх використання у пожежно-рятувальних підрозділах з пристосуванням під вітчизняне обладнання та автомобільні шляхи для ефективного гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій різного характеру. 28 лютого він отримав відзнаку загальноміського відкритого рейтингу популярності «Гордість міста».

  Напередодні такої ж відзнаки від Новоград-Волинської міської ОТГ був вдруге удостоєний начальник караулу 10-ї державної пожежно-рятувальної частини Віталій Повторейко. За його плечима також успішно ліквідовані пожежі, надзвичайні ситуації, життя дорослих та дітей, які опинилися у біді. Наприклад, торік під час пожежі у приватному секторі врятовано літню жінку, яка не могла самостійно пересуватися. А у березні поруч з частиною стався потужний вибух в гаражному секторі, розташованому поблизу паркану території частини. Тоді вдалосяврятувати приватний автомобільта не допустити розповсюдження пожежі на сусідні гаражні приміщення. Також Віталіюнеодноразово доводилось у вільний від несення служби час ліквідовувати пожежі в екосистемах.

  Тож на адресу начальника караулута підлеглого особового складу постійно висловлюють подяку мешканці міста і району. Тож по праву керівництво громади відзначило свого героя у рейтингу «Гордість громади».

  Вітаємо кращих мешканців Житомирщини, які у такий спосіб отримали подяку за свій труд!

kk04032020 2

kk04032020 3

Управління ДСНС України у Житомирській області

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 04/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework