Вчитель малювання з Андрушівського району пише ікони. ВІДЕО

  Релігійні мотиви написані вчителем малювання прикрашають близько десяти храмів Андрушівського району.

  Валентин Ковальчук вчить дітей малювати 35 років. Учні Андрушівської школи №1 кажуть, що Валентин Андрійович може навчити малювати будь-якого учня.

  Дмитро Томчук, учень: "Валентин Андрійович проводить уроки досить весело, з ним не сумно. Він позитивний і життєрадісний".

  Марія Рясіченко, учениця: "Коли ти малюєш просто, воно у тебе не виходить. Слухаючи Валентина Андрійовича і малюючи по схемі, як він показує, то виходить дуже гарно"

  Вчитель Валентин Ковальчук каже, що діти – це як глина: що ти з нього зліпив, то така людина виходить. Завдання вчителя і батьків- спільна робота у вихованні підростаючого покоління.

  У вільний від роботи в школі час Валентин Ковальчук пише ікони. Зокрема, для церкви села Гардишівка Валентин Ковальчук писав ікони упродовж року.

  Микола, настоятель церкви: "В нашому храмі 4 ікони, які написані Валентином Андрійовичем. Ікони написати - це треба мати дар від Бога. Треба вивчити життя святого"

  Іконописець Валентин Ковальчук каже, що для такої роботи потрібно готуватися духовно: просити благословення у священика, постити, відповідально ставитися до іконописного процесу. Тоді відчуваєш часточку Бога в серці.

  У будинку Валентина Ковальчука зібрані більше ста картин. Тут і пейзажі, і натюрморти, є і філософські твори. Все це майстер написав упродовж тридцяти років.

  Валентин Ковальчук, вчитель: "Іноді ідею виносиш довго, іноді спонтанно. Якщо взявся за роботу, яка в уяві твоїй ескізно пророблена, тоді легко переносити на полотно. Виїжджаю на пленер, пишу з натури, пишу етюди. Вдома переношу на полотно". Надихає художника на творчість кохання і любов. Валентин Ковальчук розповідає, що дружина Людмила – та муза, яка завжди поряд з ним

  Людмила Ковальчук, дружина: "Мені цікаво з ним жити. Я для себе відкриваю такі речі, яких я до цього ніколи не бачила, не знала. Жити з такою людиною – задоволення".

  Зараз Валентин Ковальчук завершує написання ікони для храму села Нехворощ. Художник каже, що під час роботи наче спілкується із Всевишнім…

  Подробиці у сюжеті телеканалу UA: Житомир.

  Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework