У Житомирі відновлюють історичну будівлю магістрату. ВІДЕО

  Ремонтно-реставраційні роботи Житомирського магістрату на завершальному етапі. Орієнтовне завершення робіт – у липні 2020 року.

 

  Будинок Житомирського магістрату, за словами краєзнавця Георгія Мокрицького, був збудований наприкінці 19-го століття. Це – пам’ятка архітектури державного значення, зареєстрована як "Заїжджий двір". Нині у споруді ведуться ремонтно-реставраційні роботи.

  Роман Насонов, директор обласного краєзнавчого музею: "Згідно проекту тут буде розміщуватися Музей історії та природи. На першому поверсі буде Музей природи, а на другому історії. Ось планування, де наш мамонт, який й досі знаходиться у Хресто- Воздвиженській церкві, буде перенесено у магістрат. І другий поверх, куди будуть перенесені експонати, які ілюструватимуть історію Житомирщини від найдавніших часів і до сучасності. Вартість ремонтних робіт становить двадцять з половиною мільйонів"

  Ремонт магістрату проводився і раніше, але через нестачу грошей, він був частковим.

  Роман Насонов, директор обласного краєзнавчого музею: "Він мав точковий характер. І з часом потребував більшої території проведення цих нових робіт. Якщо враховувати, що будівля на балансі краєзнавчого музею з 1992 року, і капітального ремонту".

  Зараз тривають роботи зі встановлення вентиляційних мереж,кондиціювання, залито перекриття. Затримок у роботі нема.

  Представник будівельної компанії, яка виконує роботи, Сергій Жарко каже, що планують здати об’єкт наприкінці літа цього року.

  Директор обласного краєзнавчого музею Роман Насонов повідомляє, що це перша частина масштабного проєкту. Після ремонту потрібно буде монтувати експозицію. Це: креслення, виготовлення меблів, підсвітки експонатів.

  Роман Насонов, директор обласного краєзнавчого музею: "Це буде сучасний музей. Єдиний музей в Україні, який матиме таке устаткування".

 Автор Леонід Харшан

Камера Ігор Грач
Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework