У Житомирі заборонили циркові виступи з дикими тваринами. ВІДЕО

  Таке рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету міської ради, щоб захистити тварин від страждань і загибелі внаслідок жорстокого поводження.

   Наталія Чиж, секретарка міської ради: "На території Житомирської ОТГ ми забороняємо розміщувати пересувні цирки які працюють з дикими тваринами тому ми будемо мати претензії до власників земельних ділянок які таким циркам надаватимуть місце".

  Пересувний цирк, що зараз гастролює у Житомирі із номерами свійських тварин відразу викликав занепокоєння у зоозахисників.

  Олександра Мельник, директорка "Центру захисту тварин": "Якщо виявиться, що у них є дикі тварини, то будемо реагувати. Тварини піддаються стражданням бо їх природне призначення жити і наповнювати природу а не за рахунок жорстокої дресури заробляти на когось".

  Адміністрація пересувного цирку вже відреагувала на таке рішення міськвиконкому.

  Олександр Коломієць, адміністратор цирку: "Ми вже оповістили жителів, розклеїли рекламу, продали білети а тепер що говорити людям – що ми не будемо виступати? А попередньо у нас була домовленість з міською радою, де нам сказали заключайте угоду з власником площадки та працюйте "

  Заборона міськвиконкому стосується тих, хто працює з дикими тваринами, а тут лише свійські. Зокрема коти Байк і Фаня вже декілька років разом із господарем і дресирувальником гастролюють по світу. Побували у Німеччині та Прибалтиці.

 Віктор Кошман, дресирувальник: "Два кота живе із мною у каравані і чотири у фургоні. Належно утримуються згідно норм харчуються. Всі наші тварини щеплені всі мають державний захист, паспорт. На основі цих паспортів видається ветеринарне свідоцтво".

  З-поміж дресированих тварин цирку – дикий кабанчик Яша. Йому 10 років, з яких 6 років і шість з них він з господарем гастролює.

  Олександр Фалалеєв, дресирувальник: "Полювання можна, червонокнижні тварини стріляти можна, а свиня домашня в цирку це я знущаюся? Якщо ви свині скажете щось робити а вона цього не хоче, то ви її не заставите!

  Рішення Житомирського виконкому вже вступило в дію.

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

   

Последнее изменение Вторник, 10/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework