На Житомирщині за службове підроблення та привласнення бюджетних коштів обвинувачують директорку районної бібліотеки

  Бердичівською місцевою прокуратурою забезпечено публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом службового підроблення та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого директоркою однієї з районних бібліотек.

  Вироком суду від 04.03.2020 особу визнано винною у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. За скоєний злочин призначено покарання у виді 1 року 1 місяця обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями терміном на один рік.

  Установлено, що директоркарайонної бібліотеки прийняла свого співмешканця на посаду оператора котельні та, відповідно до штатного розпису, протягом півроку нараховувала зарплату.

  Однак, як з’ясувалося, нараховану за період із жовтня 2017 по квітень 2018 роки зарплату директорка отримувала власноруч, оскільки новоприйнятий працівник насправді не працював, а перебував на заробітках за кордоном.

  Унаслідок службового підроблення нею було привласнено понад 21 тис грн бюджетних коштів.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 11/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework