Усі медзаклади Житомирщини мають бути готовими у разі потреби надавати допомогу пацієнтам з підозрою на коронавірус

  На цьому наголосили під час засідання протиепідемічної комісії області.

  Участь у засіданні  11 березня,  взяла заступниця голови ОДА Наталія Остапченко. Обговорили роль кожного медичного закладу у разі випадків з підозрою на коронавірус на території області. Також присутніх проінформували про лікарні, які у разі потреби будуть перепрофільовані на інфекційні – передає oda.zht.gov.ua.

  «Кожен керівник медичного закладу має розуміти принципову схему, як діяти у випадку виявлення підозри на коронавірус. Усі лікувальні заклади області мають бути готовими до таких пацієнтів. У разі потреби такі хворі негайно потребують госпіталізації та ізоляції», – зазначила Наталія Остапченко.

  Під час засідання обговорили випадок з жителькою Овруцького району, яка звернулася до лікарів з ознаками недуги, схожої на COVID-19. На щастя, попередній діагноз не підтвердився, і у жінки виявили захворювання на грип. Наразі вона проходить лікування і почуває себе значно краще. Проте буде у лікарні до повного одужання.

  Наразі Черняхівське територіальне медичне об’єднання має законсервоване інфекційне відділення. Проте якщо виникне потреба приймати пацієнтів з підозрою на коронавірус буде повністю перепрофільована на інфекційну лікарню на 250 ліжок. Так і Житомирська районна центральна лікарня у разі масового захворювання перепрофілюється.

  Також закладом для перебування осіб, які були у контакті із особами з підозрою на коронавірус, у період обсервації на 14 днів визначено обласний багатопрофільний спеціалізований фтизіопульмонологічний санаторій «Лісова казка».

  Наразі дві лікарні в області, які визначені госпітальними базами, можуть приймати осіб із підозрою на коронавірус. Проте у разі виникнення потреби всі медичні заклади області повинні бути готовими надавати допомогу таким пацієнтам.

kk12032057 2

kk12032057 3

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework