Житомиряни, в яких є діти до 14 років, під час карантину мають право на скорочений робочий день. ВІДЕО

  Батьки, в котрих є діти до 14 років, мають право на скорочений робочий день. Також вони можуть піти у відпустку для догляду за дитиною. Про це сьогодні розповів юрист Петро Крон. Нагадуємо, з 12 березня до 3 квітня в усіх навчальних закладах оголосили карантин.

Подробиці у сюжеті suspilne.media.

  

  Чотирирічна Майя Гончаренко прийшла до мами на роботу.

  МАЙЯ ГОНЧАРЕНКО, прийшла до мами на роботу

  «У мене в садочку карантин, мене мама взяла на роботу, я читала книжку, дивилася мультики».

  Мама Майї, Марина працює радіоведучою.

  МАРИНА ГОНЧАРЕНКО, радіоведуча

  «Ефір мій триває три години, це прямий ефір, і дитина має в тиші сидіти, протягом цих трьох годин в іншій кімнаті, за стіною, але вона це робить фантастично, і я дуже їй за це вдячна. Змушена дитину брати на роботу, чоловік працює також весь день: ми з ним так почергово будемо це робити. Бабусі, дідусі є, але не завжди є можливість на них залишити дитину. Поки всі рятуються масками, ми рятуємося мобільним телефоном, вмикаємо мультики, поки мама в ефірі, читаємо книжечки».

  Наталія Єрошевич працює в салоні краси. Розповідає, на роботу також прийшла із дитиною.

  НАТАЛІЯ ЄРОШЕВИЧ, працівниця салону краси

  «Я змушена брати своїх діточок на роботу, у мене їх двоє, старший син у репетитора, а маленьку, я самостійно залишити не можу вдома. На превеликий жаль, я не можу відмовити клієнтам, так як клієнти постійні, і вони також працюють і я вимушена зробити свою роботу і мушу поєднувати свою роботу з дитиною. Важко, бо я не можу розподілити свій час в роботі, так як дитина також потребує уваги».

  Працівники, в яких є діти до 14-ти років, мають право на скорочений робочий день, розповідає юрист Петро Крон. Працювати вони можуть на 2-3 години менше. Також вони мають право взяти відпустку за власний рахунок.

  ПЕТРО КРОН, юрист

  «Для того, отримати відпустку у період карантину, за доглядом за дитиною до 14-ти років, достатньо роботодавцю подати відповідну заяву, але тут є момент: має бути документарне підтверджений факт, якщо введено карантин в навчальному закладі, то має бути прийнятий відповідний наказ, копії наказу буде достатньо, про те, що введено в дію карантин».

  За словами Петра Крона, якщо працівники мають двох дітей до 15-ти років: під час карантину вони можуть використати додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 днів.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework