Немає тест-систем та обмаль костюмів захисту: яка ситуація у лікарні Радомишля. ВІДЕО

  У Радомишлі померлу від коронавірусу пенсіонерку 14 березня, поховали.

   Оскільки це перший в Україні випадок, процедуру узгоджували з головним санітарним лікарем. Тіло  продезінфікували і  поклали в герметичний пакет, йдеться у ТСН.

  Під час похорону  на місцевому цвинтарі були  лише працівники, які копають могили. І нікого з рідних та знайомих. Родина померлої зараз на самоізоляції вдома. Так само удома п’ятеро людей, які контактували з пенсіонеркою у церкві. Підстав їх госпіталізувати лікарі не бачать.

 12 медиків, які обстежували жінку, на обсервації у лікарні. Сім’ям та знайомим медпрацівників також рекомендувати не виходити зі своїх осель. Людей, які могли підхопити  вірус, багато. І найбільше, що турбує  жителів Радомишля, чому усіх містян, які потрапили у зону ризику не можуть протестувати на коронавірус.

  "За що  переживають  - чому саме  не  зробили тести рідним бабусі на коронавірус. Нам  взагалі  дуже пощастило, що  на той момент  у нас був той тест, їй зробили, і стало  зрозуміло, що  в неї  коронавірус. На даний час в області нема тестів. З понеділка ми їх  отримаємо", - каже жителька Радомишля Анна Мозгова.

  Головний лікар райлікарні підтвердив - немабуло не лише тестів, а навіть захисних костюмів для медперсоналу.

  "У нас тест-систем на грип немає, у нас було  п’ять, ми їх  купили раніше, у нас  на тиждень  є  костюми, на тиждень респіратори. А одноразові маски вчора привезли п’ять тисяч, то вони є", - повідомила головний лікар Радомишльської  ЦРЛ Наталія Вітінська.

  Для жителів  в аптеках масок нема. Люди розкуповують  противірусні  препарати. А от в крамницях великого ажіотажу немає. 

  У 27-річного хлопця з Бердичева, який повернувся з-за кордону і мав високу температуру, тест на коронавірус дав негативний результат. І в другого підозрюваного в області тест також показав негативний результат. 

  В Україні - за даними МОЗУ - залишаються три офіційно підтверджені випадки коронавірусу - у двох чоловіків з Буковини і в пенсіонерки з Житомирської області, яка померла напередодні. Коронавірус підозрюють ще у двох жителів області. Чоловіків з Бердичева та Андрушівки перевірили на грип, але він не підтвердився, тож узяли аналіз на коронавірус.  Більше про коронавірус в Україні

   На карантин закриваються дитячі садки та школи. Крім того, буде обмежено проведення масових заходів. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. Наразі у Києві на грип та ОРВІ захворіло: дітей– 9 144 (зростання на 3,9%), дорослих – 5 055 осіб (зростання на 2,1%). До медичних закладів шпиталізовано 267 осіб, із них 207 – діти.

  Пізніше, Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

  В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. 

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Понедельник, 16/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework