У культових спорудах Житомира почастішали прибирання. ВІДЕО

  У культових приміщеннях Житомира збільшили кількість прибирань та дезінфекцій.

 

   За словами служителя Свято-Преображенського Собору Сергія Грицаюка, у храмі двічі на день миють та хлорують підлогу та протирають ікони.

  Кореспонденти Суспільного Житомир побували також У Свято-Михайліському храмі та в костелі Святого Іоана з Дуклі.

  Нагадаємо: 12-го березня у Житомирі відбулося спільне засідання ради християнських церков Житомирщини, на якому вирішили обмежити проведення богослужінь із великою кількістю людей, аби запобігти поширенню СОVID-19 у культових спорудах до 3-го квітня.

  У Свято-Преображенському Соборі прибиральниця Станіслава Шуровська розповіла Суспільному, що приміщення прибирають після кожної служби.

  Станіслава Шуровська: "Після служби ми прибираємо і до вечора. О 17-тій годині у нас друга служба. То ми приходимо о сьомій годині ранку і до восьмої ранку ми все прибираємо".

  За словами представника Житомирської єпархії Української православної церкви Московського патріархату Сергія Грицака, останнім часом кількість прихожан збільшилась.

  Сергій Грицаюк: "Щоденно по 2-3 рази сестрички прибирають храм божий, підлогу миють хлоркою, витирають ікони, хрест, який священник дає після богослужіння приложитися вірянам. Причащаємо, як і причащали раніше, всіх людей. Якщо є сумніви в когось, що можна заразитися, потрібно ці сумніви розсіювати. Приймаючи джерело життя Христа і поєднуючись з ним таїнством святого причастя, людина не може заразитися. В історії церкви не було жодного випадку, щоб хтось після святого причастя заразився. Є рішення владики Никодима, що по всіх вулицях міста провозити чудотворну ікону божої матері "Подільськ". Зараз хресний хід не маємо можливості провести, священники в кількості 10 чоловік будуть провозити ці святині по всім вулицям міста".kd16032010 2

  У костелі святого Іоана з Дуклі теж збільшать кількість богослужінь, але за словами тутешнього служителя Петра Новосельського, в храмі намагаються уникнути великого скупчення людей.

  Петро Новосельський; "Повністю все дезинфікується: і лавочки, і підлога, і сповідальниці, і двері, і замки до дверей. Ми маємо в особливий спосіб почати молитися. Просити Бога, щоб оберігав нас. Я думаю, що люди будуть прислуховуватися, будуть приходити на молитви".

  У Свято-Михайлівському кафедральному соборі кількість прибирань збільшилися удвічі

  Представник Свято-Михайлівського собору Іван Сопронюк: "Всі дезинфікуючі засоби, які використовуються сьогодні в храмах, не шкідливі для здоров’я людей. Є благословення на період карантину закликати віруючих від особистих контактів. Якщо підходите до ікони, то не обов’язково цілувати ікону, хрест чи будь-яку святиню. Можна схилитися і проявити теж пошану, не бути розповсюджувачем вірусу".

  Житомирський міський голова Сергій Сухомлин: "Два дні тому у нас була зустріч з радою церков. Підписали документ ще сьогодні вони спілкуються в Києві. Там теж будуть обмежувальні заходи. Всі з розумінням поставилися до цієї проблеми".kd16032010 3

  Голова облдержадміністрації: Віталій Бунечко: "Ми жодним чином не закликаємо людей не ходити до храмів, не молитися, але вживати заходів для того, щоб вірус не "зловив" нас в храмах".

Автор сюжету Сергій Косюченко

Камера Тетяна Беляк

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

  

Последнее изменение Понедельник, 16/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework