Для розвитку "сонячних дітей" небайдужі житомиряни зібрали 20 тис. грн. ВІДЕО

  Близько 20 тисяч гривень зібрали від продажу шкарпеток у Житомирі. Проєкт "Різнокольорова шкарпетка" розпочали 1-го березня  і приурочили до Міжнародного дня людини з синдромом Дауна. Він триватиме безстроково.

  Кервіниця громадської організації "Діти сонця" Сніжана Кісішвілі розповіла Суспільному, що цього року зібрані гроші витратять на придбання розвиваючих посібників, костюмів для гуртків та вперше на придбання кухонних приладів, аби навчати дітей самостійності та допомогти їм опанувати навички для професії кулінара.

  Житомирянка Катерина Сєрая купила шкарпетки разом з мамою з метою вдягти їх як аксесуар 21-го березня

  Учасниця проєкту "Різнокольорові шкарпетки" (LOTS OF SOCKS) Тетяна Сєрая: "21-го березня – Міжнародний день людей із Синдромом Дауна, і в цей особливий день ми одягнемо шкарпетки як аксесуар, щоб підтримати діток сонця. Щоб їм допомогти, я дізналася з інтернету, що у "Дітей сонця" є театральний гурток, і вони вже неодноразові переможці. Тож, нехай мій маленький внесок допоможе їм і надалі перемагати".

  Керівник інтегрованого колективу "Гармонія and сяйво" Богдан Купчинський:

  "Наш колектив "Гармонія and сяйво" існує вже два роки. За цей період часу ми поставили три вистави та 8 таночків. Ми лауреати багатьох конкурсів і всеукраїнських і міжнародних. Вже побували у Німеччині, Єгипті. Наразі чекаємо на запрошення до Литви. Поїдемо знову до Німеччини. Нажаль всі ці фестивалі платні. Є потреба у пошитті костюмів. Костюми дуже дорого вартісні. Один лише костюм коштує більше 350 тис гривень. На поїздки також треба кошти. І завдяки реалізації цих шкарпеток. Завдяки тому , що люди допомагають, ми матимемо змогу мати нові костюми. Мати нові перспективи у розвитку цих дітей"

  Житомирянка Вікторія Ширук розповіла, що прийшла до організації "Діти сонця", аби купити одразу 35 пар шкарпеток.

  Вікторія Ширук: "Наша організація до цієї акції долучається вчетверте. Щороку беремо участь в акції, тому що ми вважаємо, що не можна бути осторонь. А особисто мені подобається сам слоган акції "Треба не боятися бути дивним".

  Сніжана Кісішвілі: "Акція розпочалася 1-го березня. Вона довгострокова. І на сьогодні завдяки підтримці людей у нас вже зібрано близько 20 тисяч гривень. В Україні акція "Різнокольорові шкарпетки" в підтримку людей з Синдромом Дауна триває 6-тий рік поспіль. Приурочена до 21-го березня і символізує у 21 парі зайву 3-тю хромосому. І всі кошти, які зберуться від реалізації шкарпеток, підуть на розвиток дітей. На придбання посібників для навчання, костюмів для нашого інтегрованого колективу. А ще – цьогоріч ми започаткували професійне навчання для майбутнього наших діток. Хочемо закупити таке обладнання, як – міксер, блендер , пічку для випічки млинців. Тим самим діти не тільки вчитимуться готувати, а й бути самостійними, набуватимуть навичок для майбутньої професії. Адже вони полюбляють допомагати батькам по господарству, і до того ж вже виявляють бажання стати кулінаром , чи кондитером. Вони люблять готувати самостійно."

  Подробиці у сюжеті телеканалу UA: Житомир.

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 18/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework