У Житомирський музей космонавтики із Білорусі привезли цінні експонати. ВІДЕО

  Архівні документи про одруження дідуся і бабусі та запис про народження батька Сергія Корольова отримав Житомирський музей космонавтики. Записи із метричної книги надійшли із архіву Мінська.

  На них випадково натрапив білоруський науковець, який досліджував власне генеалогічне дерево. Предки науковця мали прізвище Корольови.

  Під час пошуків білорус знайшов інших Корольових.

  Головний зберігач фондів житомирського музею космонавтики Наталія Щербакова: "Інформація відкрита. Ми вже знали про неї. Дочка Сергія Павловича публікувала цю інформацію в своїй книзі «Отец», але отримати копії для нас це важливо. Адже вони не тільки поповнять наші фонди музейні, але ще й нададуть достовірну інформацію про Сергія Павловича Корольова, окрім того ми зможемо демонструвати їх нашим відвідувачам".

  У музеї розповіли, що завдяки цим документам можна буде розвіяти сумніви деяких людей стосовно достовірності прізвища конструктора. За словами Наталії Щербакової, до музею приходять відвідувачі і починають говорити про прізвище Сергія Павловича, що нібито воно було не Корольов, нібито були якісь зміни і дуже доводять, що тільки вони праві. "Вважаю, що тільки ці документи будуть підтверджувати і прізвище Сергія Павловича, і його походження і достовірну інформацію про його батьків", - розповіла Наталія Щербакова.

  Подробиці у сюжеті телеканалу UA: Житомир.

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

  

Последнее изменение Среда, 18/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework