У Житомирі депутати вважають за доцільне відтермінувати впровадження другого етапу медичної реформи

  Під час позачергової сесії Житомирської міської ради, 17 березня, депутати міської ради підтримали звернення  до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров’я України щодо відтермінування другого етапу медичної реформи.

 

  «З 1 квітня в Україні повинен стартувати другий етап медичної реформи, у ході якого змінюється механізм фінансування медичних закладів.

  Медичні заклади вторинного рівня мають укласти договори на надання медичних послуг із Національною службою здоров’я України.

  Разом з тим, на сьогоднішній день ситуація із загрозою поширення на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, визнана медико-біологічною надзвичайною ситуацією природного характеру державного рівня.

  Наразі Житомирською міською радою та закладами охорони здоров’я здійснюються всі можливі заходи щодо попередження поширенню коронавірусної інфекції на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади.

  Враховуючи зазначене, Житомирська міська рада вважає за доцільне відтермінувати другий етап медичної реформи

  Доводимо до Вашого відома, що розмір медичної субвенції доведеної для Житомирської міської об’єднаної територіальної громади на І квартал 2020 року становить 52,2 млн грн, який у повному обсязі спрямовано на оплату праці працівників медичної галузі. Розрахункова потреба у видатках на заробітну плату з нарахуваннями на 3 місяці складає 65,8 млн грн.

  Дефіцит медичної субвенції для виплати мінімального та гарантованого державою розміру заробітної плати у І кварталі становить 13,6 млн грн.", - йдеться у зверненні.

  Враховуючи вищезазначене, депутатський корпус Житомирської міської ради від імені територіальної  громади міста звернувся з проханням відтермінувати впровадження другого етапу медичної реформи в Україні. А також  збільшити розмір медичної субвенцій для Житомирської міської об’єднаної територіальної громади у І кварталі на суму 13,6 млн грн. та у разі відтермінування другого етапу медичної реформи продовжити фінансування закладів охорони здоров’я за рахунок медичної субвенції з 1 квітня .

Джерело: zt-rada.gov.ua

Новини Житомира

   

Последнее изменение Четверг, 19/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework