Як працюють найбільші продуктові супермаркети Житомира – «Ашан» та АТБ-маркет

  Дезінфікуючі засоби, одноразові рукавички та мінімум фізичних контактів із продуктами – так в умовах карантину працюють продуктові супермаркети. У торговельній мережі «Ашан» розповідають: наразі магазин в Житомирі працює в штатному режимі і з посиленими заходами безпеки.

   Про це розповідає zhitomir.info.

  «Зараз у країні введено стан карантину, тому для компанії «Ашан» найціннішим і найпріоритетнішим є безпека клієнтів та співробітників. Тому «Ашан» прийняв деякі заходи, щоб посилити безпеку наших клієнтів та співробітників. На вході в «Ашан» у нас є ряд дезінфікуючих засобів, які дозволяють нашим клієнтам тримати руки в чистоті. Також вони можуть скористатись разовими рукавичками, які допомагають захистити від тілесного контакту. І також в нас є паперові серветки, які можна при потребі використовувати. На двох вхідних групах ми розмістили санітарний куточок для споживачів, для наших клієнтів, де вони можуть ознайомитись повністю із інформацією про санітарні заходи, про коронавірус, інструкцією, як правильно мити руки та пам’яткою, де вся інформація зібрана», – каже директор гіпермаркету торговельної мережі «Ашан» в Житомирі Олександр Пасічник.

  Директор гіпермаркету каже: в останні дні зріс попит на товари першої необхідності, тому працівники магазину виставили додаткові полиці.

  «Наш магазин має два входи. У нас тут теж є санітарний куточок для наших клієнтів, також є засоби, якими вони можуть продезінфікувати, наприклад, ручки візочків. Є також невеличкий сплеск попиту на товари першої необхідності та соцпродуктів. Тому ми адаптувались під потреби клієнтів, збільшили зараз запас і посилили викладку. Стосовно всіх продуктів, які мають термічну обробку: ми їх також запаковуємо, щоб не було тілесного контакту у клієнта з продуктом. Тобто, наша продукція, яка раніше була у відкритому доступі вже зараз розфасована. Також ми фасуємо соцпродукти та яйця», – каже директор житомирського «Ашану».

  Окрім цих заходів, в гіпермаркеті «Ашан» також ретельно перевіряють стан здоров'я своїх працівників.

  «Ми провітрюємо наше приміщення, в нас не менше трьох вологих прибирань на день у соціальних приміщеннях, їдальні та офісах. Також на вході на роботу ми перевіряємо температуру кожного працівника безконтактним термометром. Ми повністю відміняємо відрядження в інші міста, і якщо людина у нас повертається з-за кордону, якщо вона перебувала у відпустці, то, звичайно, вона знаходиться на карантинному режимі», – розповідає начальниця сектору людських ресурсів та касових операцій гіпермаркету «Ашан» Лідія Лутай.

  Співробітники магазину також закликають покупців дотримуватись безпечної дистанції в чергах.

  «Ми забезпечили розмітку на підлозі, ми радимо нашим клієнтам у черзі дотримуватись безпечної дистанції, це півтора метра. Ми також інформуємо їх за допомогою звукового запису про дотримання дистанції. Також на наших касах вивішені афіші з тим заходами, які ми запровадили. Наші господині, як ви бачите, працюють у масках, в рукавичках. Кожну годину ми миємо касове місце дезінфектором, миємо повністю всю стрічку, і кожну годину хазяйка каси миє руки. Ну і додаткові афіші в зоні самообслуговування: ми просимо наших клієнтів, щоб вони не стояли в черзі, і що на одній касі має обслуговуватися один клієнт», – розповідає Лідія Лутай.

  Керівництво гіпермаркету запевняє: попри закриття ТРЦ Глобал, магазин продовжить свою роботу.

  «Я, як директор, хочу сказати, що «Ашан» не закривається, ми працюємо для наших клієнтів в штатному режимі. По виконкому є наказ, що повинні працювати продуктові торговельні мережі, а також аптеки та банки. Тому в торговельному центрі працює «Ашан», банки, а також аптека», – каже директор гіпермаркету торговельної мережі «Ашан» в Житомирі Олександр Пасічник.

 Посилені заходи безпеки застосовують також і в мережі продуктових магазинів АТБ. Особливого ажіотажу тут не бачать, щоправда, визнають: покупців справді побільшало.

  «В умовах, які склались, магазини працюють у стандартному режимі. Ажіотажного якогось такого попиту немає, є збільшений трафік покупця, але торгівля та торговий процес відбувається у стандартному режимі», – каже керуючий магазином мережі АТБ-маркет Вадим Петльований.

  В мережі АТБ так само дбають про безпеку своїх клієнтів та співробітників. В Житомирській області працює 21 магазин мережі, і в усіх них діють посилені заходи безпеки. Приблизно раз на п'ять годин співробітники магазину дезінфікують візочки та кошики, персонал має засоби індивідуального захисту, а для зручності клієнтів дезінфікуючі засоби розміщені і на деяких касах. Працівники магазину також дбають і про чистоту своїх робочих місць, тому раз на кілька годин касові місця проходять дезінфекцію.

  «Щоденно проводиться моніторинг температури у персоналу. На сьогодні якихось відхилень чи виявлень немає. Ми забезпечуємо персонал одноразовими масками, рукавичками, які постійно змінюються, також ми інформуємо персонал, що у випадку погіршення стану здоров’я потрібно одразу ж повідомляти про це та діяти відповідно до інструкцій. Ну і так само ми інформуємо персонал про необхідність щогодинного миття рук», – каже Вадим Петльований.

  Разом із тим у великих продуктових супермаркетах запевняють: товарів вдосталь, тому говорити про дефіцит не варто.

Джерело: zhitomir.info

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 20/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework