На час карантину житомирянам не нараховуватимуть пеню за борги. ВІДЕО

  На період карантину житомирянам не нараховуватимуть пеню за невчасну оплату послуг із теплопостачання.

 

  Про це Суспільному Житомир розповів керівник Житомиртеплокомуненерго Дмитро Рогожин.

  Дмитро Рогожин: "Для чого прийнятий пункт закону по комунальним послугам, про відтермінування? Для того, аби уникнути скупчення людей, в першу чергу, в касах, банках, біля касових апаратів. Але сплачувати за комунальні послуги треба. Чому? Тому що комунальників , Теплокомуненерго, водоканал перевели на помісячну плату за енергоносії. Якщо ми не сплатимо в поточний місяць, то у наступному місяці ми будемо чи без електроенергії, чи без газу з певними штрафами. Ми ж від того, що виникла ситуація з розповсюдженням короновірусу не припинили працювати і надавати послуги населенню".

  За словами посадовця, заборгованість жителів обласного центру становить 135 мільйонів гривень станом на 1-ше березня. І це винятково за теплопостачання. "Якщо два місяці не будуть сплачуватися ці послуги, то це по 200 мільйонів боргу буде", сказав Дмитро Рогожин.

  Юрист Роман Гуртовенко: "Закон України про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання та розповсюдження коронавірусної інфекції, передбачає одним із своїх пунктів, це на період встановлення карантину до обмеження заходів, заборону щодо нарахування та стягнення штрафів, неустойки, пені за несвоєчасну виплату платежів за комунальні послуги. Тобто, не йдеться про те, що можна не платити за житлово-комунальні послуги за вказаний період, - закон забороняє нараховувати штрафні санкції за несплату конкретно на період дії карантину та обмежувальних заходів".

  Дмитро Рогожин: "Штрафні санкції, пеню ми і так не нараховували. У нас ще немає діючих договорів по новому закону. Тобто, ми діємо у старій законодавчій базі і неяких штрафів і пені ми не нараховуємо".

 

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework