×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині затримали жінку, яка ошукала кількадесят людей

Жінка за винагороду пропонувала жителям області свої послуги у швидкому оформленні інвалідності або пільговому направленні на санаторне лікування.

Нині до міліції уже звернулось майже три десятки заявників, які так і не дочекались обіцяного. Правоохоронці продовжують встановлювати інших потерпілих від оборудок зловмисниці.

Повідомлення про ошуканства, вчинені нібито працівницею лікарської комісії, що встановлює інвалідність, стали надходити до Житомирського МВ УМВС наприкінці 2014 року.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Усі заявники розповідали, що мали певні проблеми зі здоров’ям, відтак поставало питання необхідності оформлення групи інвалідності. Але процес лікарського освідування та оформлення документів вимагав значних затрат зусиль та часу. Саме тому вони пристали на пропозицію таємничої жіночки, яка називалася медичним працівником, та пропонувала їм особисте сприяння у швидкому документальному оформленні інвалідності та направленні на безкоштовне санаторно-курортне лікування. У кожному із зареєстрованих міліцією випадків свої послуги вона оцінювала у кілька тисяч гривень.

- У мене дочка у дитинстві потрапила у ДТП, була в комі. Коли оформлювала їй інвалідність, погодилися на по-життєву 3-тю групу, бо інакше прийшлося б через певні проміжки часу знову лягати у лікарню на обстеження і щоразу проходити лікарську комісію, - розповідає одна з потерпілих, 65-річна Марія Петрівна. – Коли знайома сказала, що може посприяти, аби швидко і без всілякої тяганини оформити їй 2-гу групу інвалідності, що дозволить користуватися пільгами, я погодилась. За свої послуги жінка запросила 4500 гривень. Та ні за місяць, ні пізніше своєї обіцянки вона не виконала. А на вимогу віддати гроші сказала… що їх у неї немає.

За кожним із зафіксованих випадків було розпочаті кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці, детально розпитавши заявників, зуміли встановити особу пройдисвітки та розпочали її розшук.

- Кілька днів тому нам вдалося затримати підозрювану, нею виявилася 36-річна житомирянка, - повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока. – Наразі встановлено, що жінка насправді не є медичним працівником. Їй було пред’явлено обвинувачення у вчиненні низки названих шахрайств.

На даний час правоохоронці розслідують 30 таких фактів, втім у них є підстави вважати, що потерпілих від афер підозрюваної значно більше і серед них не лише житомиряни, а й жителі області.

- Триває встановлення інших потерпілих, - наголосив Михайло Сорока. - Відтак, шановні громадяни, якщо ви потрапили у неприємну ситуацію за схожих обставин, зверніться до міліції.

n 0402152763

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Последнее изменение Среда, 04/02/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework