В агрогосподарстві Житомирського району завершили посівну. ВІДЕО

  Сільськогосподарське підприємство у селі Миролюбівка – перше в Житомирському районі 20-го березня завершило посів ранніх ярих зернових, зокрема, ярої пшениці, ячменю, вівса та гороху.

 

  Про це Суспільному сказала представниця обласного департаменту аграрного розвитку області Ніна Добринська.

  За її словами, загалом в області потрібно засіяти ранні ярі зернові культури на площі 297 тис. гектарів. На сьогодні агропідприємства план виконали на 10 відсотків.

  Приватне господарство села Миролюбівка займається вирощуванням зернових і технічних культур, Під ранніми ярими зерновими у господарстві 350 гектарів. Коли наша знімальна група була на полі, йшов засів останніх гектарів вівса.

  Виконавчий директор господарства Олександр Петелюк: "Коли приходить пора засівати поле, то настрій піднесений. А коли людина своєчасно отримує належну зарплату, то взагалі добре. От працює механізатор на посівній. І за те, що він за світловий день засіяв, отримує 1000 гривень, а, може, 1200-1300 заробити. Ми збільшили посівні площі під вівсом, бо в минулому році підвищилася ціна. Це все попит і ринок диктує нам умови. Посіви ячменю зменшили у зв’язку з тим, що впала на нього ціна і ніхто не хоче його купувати. Зараз більше будемо сіяти кукурудзи і сої".

  На посіві ранніх ярих працює 4 працівники, які повністю забезпечують весь обсяг робіт. Заправка техніки та харчування працівників відбувається на полі.

  Працівник господарства Віктор Ташкевич: "Працюємо, попри карантин, сіємо і думаємо, що будемо збирати. Більше посіємо, більше зберемо. Тому є настрій і азарт. Працюємо до 20-тої вечора. Буває, і до 23-тої. Все залежить від погоди".

  Посівна триває в південних та центральних районах області. Сіють яру пшеницю, овес, ячмінь і горох. На сьогодні засіяно понад 2,5 тисячі гектарів ранніх ярих зернових, що становить майже 10 відсотків до плану.

  Ніна Добринська: "Вже на зараз, виходячи з того, що ми повинні посіяти 15 тисяч гектарів ярої пшениці, і на сьогодні вже посіяно більше півтори тисячі гектарі, вівса вже посіяно майже тисячу, ячменю майже 1600 гектарів. У цьому році маємо посіяти 105 тисяч гектарів соняшнику і 190 тисяч гектарів кукурудзи. Щоденно на полях працює сучасна техніка. Погода сприяє проведенню комплексу робіт. Тому сіємо, і сподіваємося на хороший врожай".

 

Автор сюжету Володимир Шолдрук

Камера Віктор Підвисоцький

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

   

Последнее изменение Понедельник, 23/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework