У Житомирі відкрили ринок "Східний". В адміністрації запевняють: ситуація контрольована

  Ринок гуртової торгівлі – торговельний комплекс "Східний" – у Житомирі 23-го березня працює. 0 5-тій ранку на в’їзді на торговельний майданчик утворилася черга із підприємців на автомобілях, довжиною півкілометра.

   За словами керівника ринку Павла Вербовського, торгівлю відкрили, бо у сільських магазинах закінчилися продукти. За його словами, у селах закрилися продуктові ринки, а відтак поповнювати харчі для своїх родин люди можуть у продуктових крамницях, - розповідає suspilne.media.

У Житомирі відкрили ринок "Східний". В адміністрації запевняють: ситуація контрольована

  У Житомирі відкрили ринок "Східний". В адміністрації запевняють: ситуація контрольована

У Житомирі відкрили ринок "Східний". В адміністрації запевняють: ситуація контрольована

  У Житомирі відкрили ринок "Східний". В адміністрації запевняють: ситуація контрольована.

  Підприємець Володимир розповів, що приїхав із Баранівки. Він сказав, що в селах немає цукру у магазинах.

  Підприємець з Житомирського району Микола Кульчицький:

  "Треба довозити, бо люди хочуть їсти. Наразі приїхав за цитрусовими – апельсинами, мандаринами, бананами. Товар вже закінчується, і треба його поповнити. Приїхали, до речі, думали не пустять. Але пускають. Ось і стоїмо".

  Адміністратор торговельного комплексу "Східний" Павло Вербовський: "Сьогодні з 5-тої ранку до нас приїхала велика кількість підприємців. І не тільки з Житомирського району, а й з Київщини, з Рівного, з Новограда-Волинського. Тому що в селах магазини порожні. Ось дивіться, тільки у нас в Житомирській області 1623 села наразі можуть залишитися без продуктів. Це більше 500 тисяч людей".

  Він сказав, що підприємці приїхали і попросили, аби ми пішли на поступки, і вони могли б затаритися продуктами.

  Павільйони з хімією, роздрібна торгівля не працюють на території ринку. Не працює виїзна торгівля. Але на території є декілька магазинів, які працюють за попереднім замовленням, і до них, за законом, ми маємо запускати людей".

  Підприємці з Баранівської громади Галина та Валерій:

  "Так, люди хочуть скупитися. Всі люди приїхали з Житомирщини, з Київщини, бо в магазинах порожньо. І ми завжди саме тут скупляємося, тому що ринок один на всю Житомирську область".

  Але за словами Галини та Валерія, якщо сьогодні їм не вдасться закупитися товаром вони будуть робити замовлення онлайн або. телефоном.

  Павло Вербовський: "Сьогодні відпускається з наших магазинів за попереднім замовленням. Як це відбувається? Людина сидячи у себе вдома складає гуртовий заказ. Надсилає список товару на адресу "Східного". Приїздить згодом до нас. Тут ми, перед тим, як машина повинна заїхати, датчиками безконтактними вимірюємо температуру кожного водія. Колеса машин ми обробляємо знезаражувальним розчином спеціальним обладнанням. Вони заїжджають, скуповуються і їдуть. Усі розчини, обладнання для дезінфекції безконтактні. Термометри ми закупили за власний кошт. До речі, всі, хто заходить на територію "Східного" повинні бути у масках та рукавичках. Ось так і працюємо".

  Голова облдержадміністрації прокоментував ситуацію із ринку "Східний". За його словами, на Житомирщині дозволили відкрити один ринок гуртової торгівлі, за обмеженим доступом людей. Роздрібна торгівля і надалі на період карантину – під забороною.

Авторка сюжету Антоніна Тугас

Камера Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework