У Новоград-Волинському районі судитимуть 38-річного чоловіка за насильство над цивільною дружиною

  Новоград-Волинська місцева прокуратура здійснюватиме публічне обвинувачення у справі стосовно місцевого жителя, обвинуваченого у неодноразовому скоєнні насильства над цивільною дружиною.

  Наразі обвинувальний акт за ст. 126-1 КК України (домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного насильства щодо дружини, з якою особа перебуває у сімейних стосунках, що призводить до фізичних або психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої особи) скеровано до суду для розгляду по суті.

  За даними досудового розслідування, 38-річний житель Новоград-Волинського району протягом тривалого часу скоював психологічне насильство над цивільною дружиною.

  Зокрема, він систематично, протягом декількох місяців, умисно ображав  40-річну цивільну дружину нецензурною лайкою, шарпав за верхній одяг та погрожував фізичною розправою, через що жінка змушена була неодноразово викликати працівників поліції.

  Крім того, працівники поліції стосовно нього за насильство в сім’ї неодноразово складали протоколи про вчинення адміністративних правопорушень за ч. 1,2 ст. 173-2 КУпАП, за результатом розгляду яких суд визнавав чоловіка винним та застосовував штраф.

  Справу розглядатиме Новоград-Волинський міськрайонний суд, який визначить остаточне покарання.

  Санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

  Усього протягом 2019-2020 років Новоград-Волинською місцевою прокуратурою скеровано до суду 24 обвинувальних акти у кримінальних провадженнях за ст. 126-1 КК України (домашнє насильство). Наразі у шести справах судами винесено вироки стосовно 6 осіб та призначено покарання.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework