Через закриття ринків у супермаркетах Житомира зріс попит на хліб та крупи. ВІДЕО

  Дезінфектори, позначки для дотримання безпечної дистанції між покупцями та одноразові рукавички.

   Кореспонденти Суспільного у Житомирі відвідали супермаркет Ашан, аби перевірити, чи виконують там рішення місцевого органу влади щодо змін в організації торгівлі через карантин.

  При вході до маркету наклеєні стрічки. Вони позначають, де мають покупці, якщо торговий зал переповнений. За словами керівника магазину Олександра Пасічника, у торговому залі встановили санітарний куточок для дезінфекції рук. Щогодини дезінфікують каси. Він також розповів, що у зв’язку із закриттям ринків попит зріс попит на хліб та крупи.

  Касирка Ганна Климчук: "Щогодини дезрозчином обробляємо касу Це займає близько 2-3 хвилин. Протираємо своє робоче місце, а також рухому стрічку. Також обробляємо е місце, де люди забирають закупи".

  Керівниця персоналом Лідія Лутай: "Відкрито вісім кас. Цього абсолютно достатньо, черг у нас наразі немає. Загалом ми маємо 25 кас. Потреби відкривати усі 25 кас немає. У нас також працює 8 кас самообслуговування. На кожній касі ми встановили обмежувальні смужки і радимо нашим клієнтам, стоячи у черзі, дотримуватися безпечної дистанції. Звичайно ,ми розуміємо, що потрібно дезинфікувати наші візочки, наші кошики для покупок. Тому раз у 2 години ми проводимо повну дезінфекцію всіх наших візочків спеціальним дезрозчином. Цей дезрозчин є абсолютно безпечний для життя та здоров’я людей".

  У торговому залі наклеєні позначки для безпечної відстані.

  Олександр Пасічник: "Інформуємо наших клієнтів табличкою, що покупці можуть дотримуватися безпечної дистанції. Це 1,5 метри. Також є звукове сповіщення, яке інформує наших клієнтів".

  У зв’язку із закриттям ринків зріс попит на соціальні продукти.

  Олександр Пасічник: "Стосовно соціальних продуктів, то ми теж вжили певних засобів безпеки. Все, що у нас було у відкритому доступі, ми запакували. Це цукор, гречка, хліб і усі продукти, які не проходять термічної обробки. Ми усе запакували. Ми готуємо замовлення відповідно до потреб клієнтів, і тому не маємо ажіотажу та паніки серед людей"

  Житомирянка Тетяна Жукова: "Заходжу в магазин по необхідності. Це перший раз за час карантину вибралися. Тут бачите – скупчення людей немає. Добре, що є безконтактні каси. Якщо немає антисептика, то є горілка – найкращий антисептик.

  Житомирянка Світлана Бавіна: "Я використовую додаткові засоби захисту, я намагаюся швидко скупитися і одразу додому".

Автор сюжету Сергій Косюченко

Камера Тетяна Беляк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework