Господарство з Житомирщини завершило посівну

  Сільськогосподарське підприємство у селі Миролюбівка перше в Житомирському районі 20 березня завершило посів ранніх ярих зернових, зокрема, ярої пшениці, ячменю, вівса та гороху. Про розповіла представниця обласного департаменту аграрного розвитку області Ніна Добринська – передає kurkul.com.  

 «Ми збільшили посівні площі під вівсом, бо в минулому році підвищилася ціна. Це все попит і ринок диктує нам умови. Посіви ячменю зменшили у зв’язку з тим, що впала на нього ціна і ніхто не хоче його купувати. Зараз більше будемо сіяти кукурудзи і сої», — розповів виконавчий директор господарства Олександр Петелюк.

  За словами Ніни Добринської, загалом в області потрібно засіяти ранні ярі зернові культури на площі 297 тис. га. На сьогодні агропідприємства план виконали на 10%.

  Посівна триває в південних та центральних районах області. Сіють яру пшеницю, овес, ячмінь і горох. На сьогодні засіяно понад 2,5 тис. га ранніх ярих зернових.

  «У цьому році маємо посіяти 105 тис. га соняшнику і 190 тис. га кукурудзи. Щоденно на полях працює сучасна техніка. Погода сприяє проведенню комплексу робіт. Тому сіємо, і сподіваємося на хороший врожай», — додала Ніна Добринська.

Новини Житомира

  

Последнее изменение Среда, 25/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework