У громадському транспорті Житомира дозволили перевозити 20 пасажирів одночасно

  Кількість пасажирів, які можуть одночасно їздити у тролейбусах та трамваях Житомира, збільшили вдвічі. Про це Суспільному розповів керівник управління транспорту та зв’язку міської ради Костянтин Підпокровний.

   Як житомиряни їздять у громадському транспорті, бачили журналісти Суспільного.

  У тролейбусі на маршруті №1Б у Житомирі у годину пік 25-го березня було четверо пасажирів. Більшість - пенсіонери. Всі - у захисних медичних масках.

  Житомирянка Ганна Малинич сказала, що користується сьогодні тролейбусом через життєву потребу.

  Ганна Малинич: "Я їздила у поліклініку за інсуліном, а потім через дорогу зайшла в аптеку. Отримала інсулін і їду назад додому. Як приїду, то ретельно помию руки з милом. У мене до магазину ходить син, я намагаюся не ходити".

  За словами кондукторки Галини Данильчук, у години пік на зупинках черги. Деякі пасажири просто не потрапляють до салону.

  Галина Данильчук: "Вранці люди на роботу добираються, і люди залишаються на зупинках, то я думаю, що кількість пасажирів у транспорті можна збільшити, якщо нас було 10 людей, то пасажири не виходили, і ми просто проїхали декілька зупинок, не зупиняючись. Нас у загальну кількість людей не рахують, без водія і кондуктора має бути 10 пасажирів.

  На зупинках громадського транспорту пасажирів у годину пік майже не було. У тих, хто чекає тролейбуса, ми запитали, як часто користуються транспортом.

  Житомирянка Людмила Ілінська: "Я вимушена їздити тому, що у мене мама хвора, їй 85 років, я вимушена через день до неї їздити і готувати їй їсти. Я вважаю, що все-таки потрібно більше сидіти вдома і виходити лише за необхідності, як у мене. Або кому треба на роботу їхати. У мене донька вимушена працювати. Я використовую маску, рукавички, а також у сумці постійно є антисептик.

  Житомирянка Тетяна Кузьміна: "Я зараз лише через день змушена їздити у транспорті до чоловіка в лікарню, бо він перебуває на лікуванні у першій міській лікарні. Я змушена йому привести їжу, а так просто я нікуди не їжджу. Одягаю рукавички одноразові до того, як заходжу у транспорт. І після того, як проїхала у транспорті, рукавички одразу викидаю".

  Житомирянка Любов Тарабукіна: "Я тільки у справах виходжу, я пенсіонерка, мені 66 років. Сьогодні я вийшла, викинула сміття і зайшла в аптеку купити ліки. Треба менше спілкуватися один з одним. А якщо спілкуватися, то відстані 1,5 метри".

  Кількість пасажирів у тролейбусах і трамваях вирішили збільшити вдвічі.

Автор сюжету Сергій Косюченко

Камера Тетяна Беляк

 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework