У Житомирську райлікарню надійшло 2 тисячі захисних медичних масок. ВІДЕО

  2000 захисних медичних масок 25-го березня передали для медичного персоналу Житомирської центральної районної лікарні. Про це сказав керівник лікарні Тарас Собко.

  За його словами індивідуальні засоби захисту надійшли як гуманітарний вантаж. Їх купили за гроші державного бюджету.

  Усіх відвідувачів у Житомирській центральній районній лікарні зустрічає медичний працівник, який стежить, аби люди не заходили без масок, бахіл, дезінфікували руки та вимірює температуру .

  Відвідувач лікарні Віктор Закусило: "Все правильно робите. Це наше життя".

  Медична сестра лікарні Олександра Святюк: "Якщо температура більше 37,5, ми направляємо відвідувача до приймального відділення для подальшого обстеження. Якщо немає температури, то в нього повинна бути маска, бахіли. Потім ми обробляємо руки. А взагалі ми обмежуємо доступ до лікарні, виконуючи умови карантину".

  Лікарня Житомирського району є резервним закладом з надання допомоги дорослим із ознаками захворювання на коронавірус.

  Завідувач відділенням Артур Мельніченко: "Приймальне відділення з підозрюваним на коронавірус блокується від іншої частини лікарні. Є приміщення, де повністю блокується хворий, обладнане санвузлом, засобами індивідуального захисту".

  Сьогодні лікарня повністю забезпечена засобами захисту та дезінфікуючими матеріалами. Журналістам показали захисні костюми, у яких у разі потреби з інфікованими будуть працювати лікарі.

  Лікар Дмитро Тарасюк: "На мені зараз захисний костюм, у якому в разі необхідності буде працювати лікар із хворим. Він дає змогу вільно спілкуватися, обстежувати хворого. Також він захищає лікаря від інфекції".

  За гроші державного бюджету лікарня отримала 2 тисячі захисних масок. Крім того, за виділені гроші з районного бюджету, а це 500 тисяч гривень, попередньо придбали захисні костюми, халати, бахіли та антисептики.

  Директор КП "Центральна районна лікарня Житомирського району" Тарас Собко: "Лікарня є резервним закладом з надання допомоги людям з ознаками коронавірусу. Ми придбали рукавиці захисні - 20 тисяч штук, 100 штук захисних костюмів, більше 100 захисних халатів, захисних окулярів, декілька сотень літрів деззасобів. На сьогодні для захисту працівників закладу все є в достатній кількості. Ми отримали з обласної бази за гроші державного бюджету 2 тисячі масок. Раніше на засіданні сесії районної ради, де на боротьбу з цим вірусом для нас виділили 500 тисяч. Тому на даний період ми  маємо і фінансовий ресурс, і готові надавати допомогу".

  Подробиці у сюжеті телеканалу UA: Житомир.

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

  

Последнее изменение Четверг, 26/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework