У Житомирі волонтери терцентру купують ліки одиноким пенсіонерам

  Соціальні працівники Житомирського територіального центру купують одиноким та непрацездатним людям старшого віку ліки, харчі та інші потрібні речі, безоплатно доставляють додому, а також допомагають їм сплачувати за житлового-комунальні послуги.

   Про це Суспільному Житомир сказав керівник центру Анатолій Сахневич.

  За його словами, соціальні працівники ініціювали це, аби мінімізувати контакти цих людей у місті.

  Соціальна працівниця центру Алла Морозова розповіла, що обслуговує 4 людини щодня. Загалом жінка допомагає 15-тьом пенсіонерам.

  Алла Морозова: "Під час карантину наші підопічні – це літні люди. Вони особливо вразливими під час епідемії. У даній ситуації ми допомагаємо продуктовими наборами, допомагаємо платою за комунальних послуг, а також доставка продуктів харчування і ліків із магазинів".

  Соціальна працівниця Ольга Бардакова: "Зараз я йду до Марії Адамівни Толкач. Вона потребує допомоги, вона дуже хвора, ми їй допомагаємо. Вони нас дуже чекають, як рідних дітей чекають. Ми обслуговуємо 2 рази на тиждень. І у поліклініку ходимо і рецепти виписуємо і інсуліни отримуємо, допомагаємо всім, чим можемо.

  За словами Галини Кучеренко, яка керує відділенням натуральної допомоги, продуктів вистачає у повному обсязі.

  Галина Кучеренко: "Ми намагаємося охопити усіх людей, щодня телефонуємо їм, цікавимося їхнім здоров’ям, чи мають вони продукти для харчування. На обліку майже 5 300 людей, з них майже 2 тисячі одиноких людей. У кожного соціального працівника від 12 до 18 підопічних. Продуктів у нас із розрахунком до 4 тисяч чоловік. Товару у нас вистачить для всіх і у повному обсязі.

  У зв’язку із карантином роботи побільшало, розповів директор центру Анатолій Сахневич.

  Анатолій Сахневич: "Одиноким людям забороняємо виходити із квартир, доставляємо товари першої необхідності. У кого немає грошей, тим продукти видаємо безплатно. Сьогодні міський голова готує розпорядження, щоб ті, хто має менше 2 тисяч гривень пенсії, також отримав продуктові набори. Починаємо ми свою роботу із 8-мої ранку, а закінчуємо о 17 годині. Кожен соціальний працівник знає свою підопічну, тільки людина витратила гроші на ліки, одразу людині приносять продуктові набори, щоб вона не голодували.

Автор сюжету Сергій Косюченко

Камера Костянтин Кас'ян

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework