Поліція нарахувала, що на запчастинах бронетанковому заводу привласнили половину грошей

  Поліція підозрює посадовців ДП «Житомирський бронетанковий завод» у зловживанні службовим становищем під час закупівлі запчастин у ТОВ «Торговий дім «Кратос», що призвело до переплати 750 тис грн.

  Про це стало відомо з ухвал Корольовського суду Житомира – передають nashigroshi.org.

  Слідство встановило, що в березні 2019 року «ЖБТЗ» провело два тендери на закупівлю партій запчастин для порізки металу на загальну суму 1,60 млн грн. Правоохоронці вважають, що самі тендери були проведені з порушенням Закону «Про захист економічної конкуренції» та Порядку закупівель, який для своїх підприємств затвердив концерн «Укроборонпром».

  Слідчі вважають, що в тендерних пропозиціях «ТД «Кратос» ціни були завищені на 70% у порівнянні з ринковими та з цінами, що вказані на офіційному сайті підприємства. Завищена була і очікувана вартість.

  Завищення цін у відділі матеріально-технічного забезпечення «ЖБТЗ» пояснили результатами останньої закупівлі, хоча така закупівля раніше заводом не проводилася.

  Також на обох тендерах закупівля була оформлена одним лотом, що зменшувало конкуренцію на торгах. Замовник також прописав в вимогах конкретну країну виробника та рік, а також виставив короткі терміни поставки.

  З судової ухвали відомо, що тендери  було проведено на майданчику smarttender.biz. В них участь взяли два підприємства «ТД Кратос» та ТОВ «Зварпромпостач». Пропозиція останнього була на 15 тис грн. дорожчою.

  Переможцем обох торгів було визначено «ТД «Кратос».

  Поліція встановила, що обоє фірм були пов’язані між собою, мали спільних працівників та одну ІР адресу, з якої «ТД «Кратос» для поставки на бронетанковий завод закупив товар у свого конкурента – «Зварпромпостач», за цінами, які були нижчими в 3-5 разів від ціни поставок. Після цього фірма ще оплатила своєму тендерному конкуренту майже 300 тис грн. за нібито інформаційні послуги.

  Також слідство підозрює, що поставлена оборонному заводу продукція не відповідала тендерній документації, а сертифікат її походження міг бути підробленим.

  Поліція підрахувала, що переплата заводу за запчастини сумнівної якості склала 750 тис грн.

  Відомості про кримінальну справу внесені до ЄРДР за № 42019060360000297 від 06.11.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

  Власником та директором «ТД Кратос» вказаний Юрій Невідомський. В «Прозорро» у фірми тільки одна угода з ПАТ «Сумихімпром» на 20 тис грн.

  ТОВ «Зварпромпостач» записане на Савелія Юр’єва. З 2018 року фірма уклала угод на 24,88 млн грн. Всі вони з регіональними філіями «Укрзалізниці».

  «ЖБТЗ» в березні 2019 року очолював Ігор Пшенічний. Нині підприємством керує Олексій Жуковець. Як повідомлялося, колишній начальник відділу матеріально-технічного забезпечення «ЖБТЗ» Юрій Шиганов 18 березня був призначений заступником директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця”.

Новини Житомира

  

Последнее изменение Пятница, 27/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework