З 250 тисяч тестів з Китаю Житомир отримав лише 50 одиниць – міський голова. ВІДЕО

  Якщо в місті ситуація з коронавірусом буде такою, як в Італії, для медиків потрібно буде 120 тисяч захисних костюмів на місяць.

 

  Міський голова Житомира Сергій Сухомлин в ефірі програми "ІнфоВечір" на "5 каналі" повідомив, що з літака ЗСУ, який 23 березня доправив в Україну із Китаю партію з 250 тисяч тестів двох видів, місто отримало лише 50 одиниць.

  Він також розповів, як Житомир забезпечений засобами для боротьби з поширенням коронавірусу.

  "Ще декілька тижнів тому ми своєчасно закупили експрес-тести, тому в нас лікарні й первинна ланка медицини була забезпечена. Завтра прийде ще 700 тестів, які ми закупили з міського бюджету і з резервного фонду", – сказав Сухомлин.

  Він додав: "В нас декілька тисяч захисних костюмів у лікарнях, але це дуже-дуже мало. Закуповувати зараз комбінезони по 500-700 гривень… Ми не можемо собі цього дозволити. Якщо, не дай Бог, в Житомирі буде така ситуація, як в Італії, то щоб усі медики працювали, нам потрібно на місяць 100-120 тисяч захисних костюмів".

  Повне відео розмови дивіться за посиланням:

  Нагадаємо, літак ЗСУ Іл-76 доправив в Україну з китайського міста Гуанчжоу два види тестів: на ПЛР та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

Джерело: 5.ua

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 27/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework