У середмісті Житомира виник стихійний смітник. Прибрати його немає кому. ВІДЕО

  У середмісті Житомира люди утворили стихійне сміттєзвалище.

 Про це Суспільному Житомир розповіла житомирянка Тамара Лозицька. Зокрема, вона сказала, що біля її приватного обійстя на вулиці Старогончарній викидають старе гілляччя, минулорічне листя та всякий непотріб. З минулої весни жінка надсилає листи до місцевих органів влади, але сміття і досі не прибрали.

  Це – сміттєзвалище з побутових відходів та обрізаних дерев під огорожею прибудинкової території житомирянки Тамари Лозицької.

  Тамара Лозицька: "Розумієте, дверима, які виходять з мого садка, я не маю можливості користуватися вже тривалий час. Вони не відчиняються, бо зовні завалені сміттям. Це триває з січня 2019-го року. Цей смітник біля мого прибудинкового паркану утворився через те, що люди зносять туди сміття."

  Сусідка, яка живе у будинку навпроти, Ганна Максимчук: "Так, дійсно. Це вже рік зносять. Воно було спочатку невеликим, а потім як почали носити. Сьогодні тут- суцільна гора. Я нещодавно одного нагнала, то він злякався і поніс сюди - до сміттєвих контейнерів".

  Тамара Лозицька: "Ці контейнери обслуговує ВЖРЕП №4. І вони розташовані у 20-ти метрах від сміттєзвалища. І мені весь час тільки й каже керівник ВЖРЕПу Тичина, мовляв, якщо ви укладете з нами договір, ми це сміття приберемо. А до чого тут договір, якщо це сміття розташоване на території, яка належить місту?" В.о.начальника управління житлового господарства міської ради Ігор Задорожний: "Так, вірно. Ця земля належить Житомирській територіальній громаді".

  Житомирянка Тамара Лозицька: " Упродовж багатьох років ВЖРЕП №4 вимагає, щоб я платила йому".

  Заступник директора ВЖРЕПу №4 Юрій Грибан телефоном розповів: "Житомирська міська рада визначила виконавцем з вивезення побутових відходів на території, де проживає громадянка Лозицька, приватне підприємство ВЖРЕП №4, і всі громадяни за законом забов’язані з нами укласти договір.

  Тамара Лозицька: " Послугами ВЖРЕПу №4 я не користуюсь, тому що всі побутові відходи я складаю у три вигрібні ями, що розташовані на моїй ділянці. Їх я перебираю, сортую, переробляю. І вони потім слугують, як добрива для мох кущів і дерев. Договір у мене укладено з житловим кооперативом "Полісся" ще з 2013-го року. У 2015-му я його поновила. Вони мене обслуговують".

  Ігор Задорожний: "Громадянка має договір з тим суб’єктом господарювання, який є невизначеним перевізником у місті. У Житомирі їх 3. Один з них ВЖРЕП №4".

  Заступник директора ВЖРЕПу №4 Юрій Грибан: "Ми, як виконавець послуг, прибираємо тільки визначені майданчики, на яких розташовани контейнери. А все, що громадяни створюють, порушуючи заноки, а саме – стихійні смітєзвалищ, ми прибирати не забов’язані. Це стехійне смітєзвалище. Громадянка має звернутися з офіційним листом до управління житлового господарства, написати, що біля її будинку виникло стихійне смітєзвалище. Саме так його назвати".

  Тамара Лозицька: "Я неодноразово зверталася і до міської влади і навіть до обласної. Також до інспекції з благоустрою міста, в міську раду. З січня 2019-го я не бачу ніяких дій від влади, щоб прибрати їм належну територію".

  Ігор Задорожний: "Громадянка зверталась. Про ситуацію із смітезвалицем відомо. Але, окрім побутового сміття, на цьому сміттєзвалищі багато зрізаного гілля з дерев, і тому треба зазначити, що саме гілля не належить до класифікації: побутові відходи, і тому саме підприємство ВЖРЕП №4 вивезти гілля своїми силами не може, та й не зобов’язані це робити. З іншого боку, нещодавно було засідання комісії, і там зазначалося, щоб залучити два підприємства до ліквідації цього сміттєзвалища. Це підприємство "Зеленбуд", для вивозу гілля, а також буде визначатися окремо у нас перевізник з вивозу побутових відходів . І загалом будемо відпрацьовувати з 4-им ВЖРЕПОМ. Тому, я думаю, з наступного тижня ми узгодимо, хто прибиратиме і вивеземо."

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework