На Житомирщині заявили позов про визнання недійсним договору оренди сільгоспугідь площею 33 га вартістю понад 7, 3 млн грн

  Бердичівська місцева прокуратура подала до суду позовну заяву про скасування розпорядження голови Бердичівської райдержадміністрації, наказу Головного управління Держгеокадастру в області та повернення земельної ділянки площею 33 га, що за межами Іванковецької сільської ради.

  Наразі у справі Бердичівським міськрайонним судом відкрито провадження.

  Бердичівською місцевою прокуратурою встановлено, що розпорядженням голови Бердичівської райдержадміністрації у травні 2012 року місцевому жителю надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 33 га в оренду для ведення фермерського господарства.

  У липні 2014 року наказом ГУ Держземагентства в області затверджено проект землеустрою цієї земельної ділянки, та з місцевим жителем, як фізичною особою, укладено договір оренди сільгоспугідь вартістю 7,3 млн грн.

  Водночас встановлено, що на час прийняття розпорядження, наказу та укладення договору місцевий житель вже був засновником фермерського господарства, а тому не мав права на отримання земельної ділянки в користування без проведення земельних торгів (аукціону).

  Участь у розгляді позову забезпечуватиме Бердичівська місцева прокуратура.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

  

Последнее изменение Понедельник, 30/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework