Стан захворюваності на грип та ГРВІ станом на 30.03.2020 р.

  Протягом останніх 3-х тижнів захворюваність грипом та ГРВІ населення Житомирської області знижується.

   За останній тиждень за медичною допомогою звернулось 5522 чол. що на 28% хворих менше ніж за попередній тиждень, інтенсивний показник 452.3 на 100 тис. населення, на 21% нижче епідемічного порогу.

  Зниження захворюваності відбулося як серед дітей так і серед дорослого населення. Захворіло 2014 дітей, що на 45% хворих дітей менше ніж за попередній тиждень. Питома вага хворих дітей становить 36,5% від всіх захворілих. Це найнижчий показник за весь епідсезон. Тобто введення обмежувальних заходів в зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації по COVID-19 дозволило значно знизити захворюваність дітей на грип та ГРВІ.

  В той же час захворюваність дорослого населення області знизилась лише на 11%. Госпіталізовано всього 147 хворих, в тому числі 94 дитини – 64% від госпіталізованих.

  В м.Житомирі захворюваність грипом та ГРВІ також знизилась. Зареєстровано 1394 випадки захворювання , що на 41% менше ніж за попередній тиждень.

  Захворюваність дітей міста знизилась з 1156 випадків минулого тижня до 334 хворих поточного тижня. В структурі захворівших діти становлять лише 24%.

  Захворюваність дорослих в м.Житомирі в порівнянні з минулим тижнем знизилась на 13%. Захворіло 1060 дорослих. Госпіталізовано за тиждень 56 хворих, з них 42 дитини.

  Вірусологічною лабораторією ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» встановлено, що в переважній більшості випадків захворювання на грип в області були викликані вірусом грипу А (H1N1) пандемічний.

Зав.відділення організації епіддосліджень А.І.Головченко

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework