×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирян закликають регулярно проходити медичне обстеження

З нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку 4 лютого відбулась прес-конференція у Житомирському обласному онкологічному диспансері

за участі: головного лікаря обласного онкологічного диспансеру Бориса Гулі, завідувача мамологічного відділення Станіслава Кукліча, завідувача онкогінекологічного відділення Віктора Кравчука, завідувачки відділення хіміотерапії Валентини Іванчук.

«Проблема онкологічних захворювань глобальна та актуальна. За останні 100 років рівень захворюваності і смертності від онкопаталогій перемістився з десятого на друге місце, поступаючись лише серцево-судинним захворюванням», – зазначив головний лікар диспансеру Борис Гуля.

У 2013 році показник вперше виявлених хворих в Житомирській області склав 332,8 випадків на 100 тис. населення, а в 2014 році – 327,8 на 100 тис. населення. Але такі цифри не означають, що хворих стало менше. Такі показники говорять про те, що житомиряни вчасно не проходять обстеження.

Лікарі говорять про те, що рак «помолодшав» і вражає людей не тільки старшої вікової групи, а набагато молодших.

За статистикою в Україні помирає одна жінка від раку молочної залози. Дане захворювання на першому місці серед онкозахворювань жіночого населення. Як пояснює Станіслав Кукліч, завідувач мамологічного відділення, причиною такої поганої статистики є те, що жінка постійно знаходиться у стресовому середовищі, довіряє власне здоров’я екстрасенсам, травникам та іншим шарлатанам.

Під час прес-конференції лікарі зазначили, що використовують сучасні світові надбання у діагностиці та лікуванні раку й працюють за такими ж методиками як у Європі.

Обласний онкологічний диспансер має гарне технічне обладнання. Тому, щоб врятувати своє життя, потрібно раз на рік проходити медичне обстеження. Адже якщо захворювання виявити на перших стадіях, лікування пройде набагато легше та дешевше.

Лікарі онкологічного диспансеру закликають житомирян не нехтувати власним здоров’ям та раз на рік навідуватися до лікарів на обстеження. Адже запорука міцного здоров’я – це небайдужість та профілактика.

Більше фото пропонуємо переглянути в галереї.

Лілія Мельник

Фото – Вікторія Васильченко

день борьбы с раком

день борьбы с раком

день борьбы с раком

день борьбы с раком

день борьбы с раком

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework