На період карантину сільські медпункти області перейшли на дистанційну роботу. ВІДЕО

  Фельдшерсько-акушерський пункт у селі Глибочок Житомирського району через карантин працює дистанційно.

  Про це Суспільному розповіла завідувачка закладу Ніна Омельчук.

  За її словами, фельдшерка виїжджає до односельчан тільки на екстерні виклики.

  Як лікуються люди у селі, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

  Фельдшерсько-акушерський пункт у селі Глибочок 31-го березня зачинений. Селяни розповіли, що ФАП не працює упродовж двох останніх тижнів, а фельдшерка не приїжджає на виклик.

  Жителька села Валентина Заєць: "По ідеї той ФАП треба, але, якщо там ніхто нічого не виконує і нікого немає, то нічого й не треба".

  Жителька села Надія: "У кожного є свої пігулки, але, якщо вже щось стається термінове, то люди викликають швидку. Є старі люди, яким треба пігулки чи якийсь бинт, чи корвалмент. чи анальгін, то де їх узяти. На виклик вона може не піти, хоче йде, а хоче не йде".

  Фельдшерка проживає за 7 кілометрів у селі Крута. Завідувачка ФАПом Ніна Омельчак розповіла, що вона обслуговує всі виклики, від людей, які проживають у цій громаді. Зокрема, й по телефону. "Мене можуть потурбувати і вдень, і вночі, тобто вихідних немає. А оскільки у мене проблеми із здоров’ям, мені до села Глибочок півтори години йти, мене ніхто не підвозить, я добираюся сама. Якби транспорт ішов, то працювали б у звичайному режимі, а так треба добиратися 7 км. туди і 7 км. назад. А ще дуже велика проблема із зв’язком. Я проживаю у селі Крута, а в нас тут зв’язку немає. Людина подзвонила, а мені треба на погріб вилізти або десь по вулиці пройти, щоб знайти зв'язок, а люди цього не можуть зрозуміти.

  За словами Глибочського сільського голови Олени Неподобної, скарг на фельдшерку не надходить, хоча ФАП працює дистанційно.

  Олена Неподобна: "ФАП на період карантину відповідно до розпорядження нашого головного лікаря Горбенка Геннадія Валентиновича переведено на дистанційне керування, як і усі медпункти у Житомирському районі. Виклик здійснюється тільки невідкладний, тобто це немає планового виходу. Аби не поширювався коронавірус. на території сільської ради планових викликів немає. Всі медикаменти для екстреної меддопомоги у медпункті є. Оголошення вивісили 6-го березня і до кінця карантину.

Подробиці у сюжеті Суспільного.

Новини Житомира

  

Последнее изменение Четверг, 02/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework