Саме піхота несе на собі основний тягар війни: сторінками історії 30-ої бригади

  Зворушливий матеріал до Дня піхоти опублікувала у власній Фейсбук-спільноті 30-та окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького.

   Навесні 2014 року, після інтервенції Росії до Криму, 30-та механізована бригада одна з п'яти бригад Збройних сил України, що комплектувалася на той час контрактниками й була боєздатна, маючи змогу виставити близько 1000 бійців. Підрозділи бригади відправились на південь, очікуючи з Криму ймовірного удару. Згодом підрозділи перемістили до Арабатської стрілки, а потім — до Скадовська і Бердянська.

  Першим боєм 30-ї бригади став бій 22 травня в районі м. Рубіжне на Луганщині. У бою бригада втратила загиблими 3 бійців, проросійські бойовики втратили щонайменше 5 чоловік.

  Після звільнення Слов'янська українськими військами 5 липня, підрозділи бригади отримали наказ зайняти Савур-Могилу і завдати удару вздовж кордону для звільнення оточених там українських сил.

  28 липня колона техніки 1-ї батальйонно-тактичної групи прямувала до стратегічно важливої висоти Савур-могили.

  Починаючи з 11 серпня позиції 3-го батальйону під Степанівкою Шахтарського району зазнавали нищівних артилерійських ударів з Росії. Військові ховались у випадкових укриттях — більша частина техніки була знищена. У ніч із 12 на 13 серпня з'явилося повідомлення про 50 танків, які наступають на Маринівку та Степанівку із російського боку.

  Офіцери отримали наказ самотужки виходити від кордону на захід. 13 серпня група майора Миколи Лісовського і майора Сергія Гордієнка виходила зі Степанівки однією з останніх. Офіцери та ще четверо українських бійців загинули разом в полі неподалік понівеченої САУ.

  23 березня 2015 року звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» присвоєно командиру механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади підполковнику Сергію Собку та командиру механізованої роти механізованого батальйону старшому лейтенанту Володимиру Гринюку.

  24 серпня 2018 року бригаді бригаді присвоєно почесне найменування "імені князя Костянтина Острозького".

  25 жовтня 2018 року бригада перейшла на нову систему харчування за каталогом продуктів.

  Наприкінці червня 2019 року завершено будівництво першої черги казарм поліпшеного планування.

  Саме Піхота несе на собі основний тягар війни...

30-та окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 03/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework