Поблизу Новограда вигорів Парк пам'яті Нескорених

  Про подію в Instagram'і повідомила волонтерка та відома  фотографиня Новограда Катерина Кармазіна 5 квітня.

 

  Парк знаходиться за десять кілометрів від Новограда-Волинського в напрямку Житомира, біля повороту на село Кропивня. Створили Парк у 2017 році, - розповідає novograd.city.

  Ініціатором благородної справи виступила громадська організація "Самооборона Новограда-Волинського". До активної участі у прибиранні території та висадки перших дерев долучилися представники громадських та релігійних організацій. Зокрема, СУВІ АТО та бойових дій (відокремлений підрозділ м. Новоград-Волинський), Свято-Михайлівський храм, ГО "Січ", об’єднання "Самопоміч", 54-ий окремий розвідувальний батальйон та інші. 

 
  І з того часу регулярно активісти, депутати різних рівнів та чиновники садили дерева. Дерева висаджують, як символ пам'яті про воїнів, які загинули та гинуть за Україну на Сході у війні з російським агресором.
  За словами Катерини вигоріла практично вся територія. І це, скоріш за все був навмисний підпал, адже згорів лише парк, сусідні поля вогонь не зачепив.
  – Ми з чоловіком виїхали по трасі у справах та помітили, що горить поле. Під'їхали туди, там вже були наші знайомі з сусіднього села, які теж садили дерева, та вже тушили вогонь самостійно.  Я викликала пожежних та розповіла їм, що горить Парк пам’яті нескорених. Поки пожежні їхали,  ми четверо половину потушили, а згодом пожежники приєдналися та ліквідували пожежу. Горіло давно.
  Через те, що дерева сухі, то майже уся плантація  вигоріла. Вцілили лише декілька ялинок та альтанка, де висить прапор. Загалом 85-90% парку знищено. Коли ми це побачили, це був шок. Та будемо сподіватися, що хоч декілька дерев все-таки залишилося. Звичайно, потрібно все відновлювати, але шкода, бо скільки сил та коштів пішло на це. Це був навмисний підпал з середини парку.
  За словами Катерини, вони з батьками налаштовані відновити парк.
Джерело: novograd.city

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 06/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework