Житомирська обласна община вірмен профінансувала реконструкцію вірусологічної лабораторії

  Житомирська обласна община вірмен «Еребуні» профінансувала реконструкцію приміщення вірусологічної лабораторії для визначення коронавірусу, яка діятиме на базі клінічної лікарні ім. Гербачевського у Житомирі.

 

   Про це повідомляє aspekty.net. з посиланням на Житомир.info.

  Ремонтні роботи взяла на себе фірма «Урарту» на чолі Азата Сарояна», — розповів голова ГО «Житомирська обласна община вірмен «Еребуні» Саргіс Мартироясян.

  «Я, як і будь-яка людина, маю свідомо брати участь. Бо нам все життя допомагає медицина, а сьогодні вона сама потребує допомоги, і тому наша вірменська громада і я як директор фірми «Урарту» вирішили зробити таку допомогу», — каже директор виробничо-комерційної фірми «Урарту» Азат Сароян.

Реконструкцію приміщення планують завершити до 15 квітня, а потім облаштувати його усім необхідним.

«Ми дякуємо за допомогу добрих людей, зокрема вірменській спільноті, а також фірми «Урарту», яка фінансово допомагає нам проводити реконструкцію лабораторії. Приблизно 15-20 квітня буде поставлено обладнання, щоб ми одразу запустили лабораторію і вона давала результат обстежуючи наших пацієнтів», — розповідає директор обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

Крім цього обласна община вірмен передала 2 тисячі масок для обласного онкологічного диспансеру та 3 тисячі масок для міської лікарні №2.

Лікарі установ подякували за надання такої допомоги та зауважили, що засоби індивідуального захисту сьогодні дуже потрібні.

«У нас працює більше 200 чоловік, тому потреба досить велика. Диспансер зараз працює і закриватися ми не маємо права і не можемо, тому що онкологічні хворі потребують постійної допомоги», — каже директор Житомирського обласного онкологічного диспансеру Ігор Сабадаш.

«Якщо виходить колектив, зміна 60-100 осіб, то це в середньому на добу треба витратити десь до 700 масок на медичний персонал. Відповідно, є ж ще пацієнти. Вони теж мають захворювання. І щоб убезпечити їх і відвідувачів, треба деколи ділитися цими масками, щоб захистити себе і оточуючих», — додає завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії міської лікарні №2 Василь Шутенко.

Община вірмен «Еребуні» активно допомагає і в інших містах Житомирської області. До прикладу, баранівська лікарня нещодавно отримала засоби захисту для медперсоналу, а в Коростені та Овручі вірменська діаспора підтримала малозабезпечені сім’ї.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 06/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework