У Житомирі підприємці вимагали зниження орендної плати на ринках. На період карантину

  Більше 100 підприємців, які винаймають торговельні площі на Житньому та Сінному ринках Житомира о 10-тій годині прийшли до міської ради. Вони вимагали знизити орендну плату на період карантину мінімум на 50 відсотків.

  Підприємиця Тетяна Бедлюк: "Ми не працюємо з 19-го березня. Якщо ми не працюємо, як ми можемо платити оренду? На Житньому ринку я є суборендатор. Мені платити потрібно десь 20 тисяч гривень. У нас в кожного є сім’ї і діти. Нам нема за що платити".

  Підприємець Андрій Попов: "Нас зібралося більше сотні людей. І повірте мені, це все підприємці з Житнього та Сінного ринків. Якщо нам за березень роблять знижку 20%, а за квітень 50, то ми готові іти до 7 числа і заплатити залишок за квітень 30%. Я думаю, що це буде справедливо".

  Заступник директора ПО "Житомирський кооперативний ринок" Юрій Прудніков: "У підприємства є свої зобов’язання по розрахунках з постачальною компанією, з державою по податках. Треба і підприємство утримати на плаву. Будуть погодження з електропостачальними компаніями і з податковою. Наскільки нам зможуть піти на зустріч, настільки і ми зможемо зменшити"

  Житомирський міський голова Сергій Сухомлин: "Ми вирішили наступне: перш за все оренду зараз ніхто не платить. У четвер ми збираємось з представниками ринків та адміністрацією ринків. До цього ми перевіряємо їх фактичну собівартість. Тому ми зараз робимо запити і виходимо на знижку за березень і за квітень. Ту суму, яку люди вже сплатили за березень, повинна бути перерахована в платежі за квітень. Ми підписуємо меморандум між підприємцями, адміністрацією ринку і містом. Якщо карантин продовжать до травня, то 50% знижка вже недостатня для бізнесу. В цьому меморандумі ми прописуємо, що договір оренди в односторонньому порядку розірвати не можна буде на якийсь період. Якщо ж керівництво ринку не піде на такі умови, у мене була пропозиція, ми разом знайдемо нове місце, яке влаштує всіх підприємців, а цей ринок ми знайдемо засоби як закрити".

Авторка Аліна Домбровська

Камера олександр Данилюк

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

{loadposition googlrecomnews

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework