Майже 50-тьом тисячам жителям Житомирщини, яким за 80, із квітня передбачена доплата до пенсії

  Про це Суспільному розповів керівник обласного управління Пенсійного фонду України Іван Заінчковський.

  Посадовець розповів, що пенсіонери області, які досягли 80-річного віку, отримають доплату до пенсії у розмірі 500 гривень. У квітні пенсія їм має надійти двома траншами – основна та доплата.

  Іван Заінчковський: "На виконання постанови кабміну від 1-го квітня 2020-го року для пенсіонерів, яким виповнилось 80 років і більше, розмір пенсії яких, з урахуванням надбавок, доплат, індексацій, складає не більше 9 тис. 205 гривень, встановлена компенсаційна виплата у розмірі 500 гривень. Тим пенсіонерам, яким 80 років виповниться після 1-го квітня, ця компенсаційна виплата буде встановлена після досягнення вказаного віку. Ми встановили компенсаційні виплати для тих пенсіонерів, яким виповнилось 80 років, і стаж роботи яких в чоловіків становить 25, а в жінок - 20 років. Загальна сума пенсії має складати не менше 2600 гривень".

  За його словами, загальна сума пенсії має складати не менше 2600 гривень. Компенсаційні виплати нарахують 48 тисячам 866 пенсіонерам.

  Щодо 1000 гривень. В Області 94% від загальної чисельності пенсіонерів потрапляє під цю категорію. Це - майже 349 тисяч осіб.

  Виплати нарахують після внесення змін Верховною радою до закону "Про державний бюджет".

Авторка Аліна Домбровська

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework